181026 IFK Göteborgs Sargon Abraham faller i straffområdet under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan IFK Göteborg och GIF Sundsvall den 26 oktober 2018 i Göteborg. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_400
2018 IFK Göteborg-GIF Sundsvall 1-2

”Förtjänar inte mer idag”

En svag första halvlek innebar en uppförsbacke som inte gick att ta sig över. Sundsvall vann med 2-1 (2-0) på Gamla Ullevi.
– I andra halvlek spelar som vi borde gjort från första början, men det räcker inte att göra så i en halvlek. Vi förtjänar inte mer idag, säger en besviken Poya Asbaghi.

Energi och frenesi på Grimsta senast. Det var som bortblåst i höstrusket på Gamla Ullevi. Åtminstone inledningsvis.

Gästerna fick ta kommandot, och de gjorde det bra. Efter en dryg kvart hade Sundsvalls skyttekung Linus Hallenius tryck in två bollar bakom Erik Dahlin. Fullt rättvist.
– Efter den här matchen är jag mer arg än något annat. Tidigare har vi inte varit skickliga nog eller slarvat men idag under de inledande 35 minuterna tycker jag inte det är okej någonstans. Vi gör ingenting av det vi kommit överens om, säger Poya Asbaghi och fortsätter:
– Det var som att vi kvar på Grimsta trots att vi fortfarande har mycket att spela för. Vi är ett väldigt passivt lag som förtjänar att ligga under med 2-0.

Efter dryga halvtimmen började Blåvitt däremot vakna och skapade ett visst tryck mot den norrländska backlinjen. Närmast nätkänning var Sargon Abraham, som ersatte Robin Söder efter 40 minuter, med en fin halvvolley strax utanför William Eskelinens kryss.

Abraham och IFK Göteborg var fortsatt pigga i den andra halvleken. Sargon hade lägen med både fot och huvud och skapade allmän oreda hos gästerna. Två gånger om gick blev han neddragen i straffområdet och det luktade straff bägge gångerna. Domare Glenn Nyberg valde dock att fria.
När Abraham, framspelad av inhoppande Patrik Karlsson Lagemyr, gick omkull en tredje gång var det dock inget snack.

Det var det heller inte när Giorgi Kharaishvili skickade in reduceringen från elva meter med sex minuter kvar, inklusive tillägg.

En blåvit forcering som kunde genererat en kvittering väntade, men gästerna höll undan och tog samtliga tre poäng.
– Med lite flyt hade vi kunnat få ett mål tidigare och kunnat få forcera under en längre tid. Men vi kastar bort det här i första halvlek, så enkelt är det, säger Tobias Hysén.

Nu väntar Djurgården kommande onsdag (31 oktober) innan säsongens sista hemmamatch tar vid mot Malmö FF den 4 november.