2018 IFK Göteborg-Hammarby IF 1-2

Snöplig förlust i hemmapremiären

I matchminut 90 avgjorde Hammarby i den blåvita seriepremiären på Gamla Ullevi 2018.
– Antiklimax. Vi har längtat efter det här länge. Hemmaplan, fullsatta läktare. Tungt att förlora efter två misstag från oss, säger lagkapten Sebastian Eriksson efter 1–2 (0–0).

IFK Göteborg förlorade hemmapremiären mot Hammarby efter att ha haft ledningen. I slutet och efter en bökig situation kunde Jiloan Hamad på något vis göra 2–1.

– Vi ville verkligen ha en seger och visa upp oss från vår bästa sida i dag, suckar Emil Salomonsson efter matchen.

Inledningsvis ska vi hylla det tifo som måste vara det mäktigaste som skådats på nya Gamla Ullevi där ett antal oerhört genomarbetade banderoller hyllade blåvita legendarer som ”Bebben”, ”Fölet”, Donald Niklasson, Ruben Svensson, Håkan Mild och Magnus Erlingmark.

Magnifikt.

Fantastiskt.

Briljant.

På plan fick vi från avspark se en första halvlek som präglades av många dueller och färre organiserade försök till anfall och avslut.

Gästande Hammarby satte hög press på den blåvita backlinjen som gjorde det svårt att få till en framgångsrik speluppbyggnad även om Mix på mitten försökte få igång ett kontrollerat bollinnehav.

Gästerna från Stockholm startade sedan piggast efter paus och tryckte ner Blåvitt den inledande kvarten.

Med en timme spelad ersattes Elias Omarsson av IFK Göteborgs nya assistkung. Tobias Hysén behövde en minut på sig för att spela fram till sitt tredje allsvenska mål på två matcher.

Så är det. Vi vinner tillsammans, vi förlorar tillsammans

Sebastian Ohlsson vann boll på Hammarbys planhalva, avancerade, skickade ut till ”Tobbe” på vänsterkanten. Inspelet bakåt var perfekt och nådde Mix , som bredsidade in 1–0.

Tyvärr kom kvitteringen omgående. På en hörna nickade Björn Paulsen in 1–1.

– Synd att den kommer så snabbt efter vår ledning. Sedan blev vi lite baktunga sista 20 minuterna, säger planens kanske bästa spelare, Mix.

Som var inblandad i ytterligare ett par heta situationer innan avgörandet.

80: Strålande arbete av norskamerikanen, som fick in bollen framför mål där både Engvall, som gjorde blåvit comeback, och Hysén var oerhört nära att göra 2–1.

84: Skarv av Mix fram till Sebastian Ohlsson. Avslutet täckt till hörna.

Då matchen sedan såg ut att sluta oavgjort kom det trista slutet.