Förlust som svider

Vi räknade efter första halvlek till fem avslut och en motståndare som inte skapade något överhuvudtaget.
Sedan gjorde Norrköping 1–0 direkt efter paus.
– Slarvigt av oss, säger mittbacken André Calisir.

Under de inledande 45 minuterna fortsatte IFK Göteborg på den väg som mötena med Häcken och Malmö FF visat.

Det var lugnt och metodiskt.
Det andades självförtroende.
Det skapades möjligheter.

Som då André Calisir skickade iväg ännu en perfekt cross som Emil Salomonsson drog vidare på volley in framför mål, där Gustav Engvall avslutade och där gästernas målvakt Isak Pettersson klarade.

Som då Salomonsson drog till stenhårt med vänstern och där gästernas målvakt klarade.

Som då Engvall ännu en gång prickade mål (passning från Mix) och där gästernas målvakt klarade.
– Det kändes som vi hade bra kontroll på första halvlek. Sedan kanske vi slappnade av i inledningen av de andra och åkte på 0–1. Därefter var det uppförsbacke, säger André Calisir.

Efter ett inspel från kanten kunde fjolårets allsvenska skyttekung, Kalle Holmberg, stöta in ledningen för IFK Norrköping.
– Jag vet inte om det var offside eller inte, men det spelar ingen roll. Vi måste räkna in våra motståndare bättre och agera tajtare, fortsätter Calisir.

Blåvitt gjorde naturligtvis allt för att få till en utjämning och visst fanns det heta lägen.

78: Inhoppande Tobias Hysén arbetade hårt och fick från en dålig vinkel en boll som Andreas Johansson stoppade på mållinjen.

79: Engvall fick till ett bra avslut. Ni vem vem som ännu en gång stod i vägen.

90 + 2: Gustav med en nick nere vid stolpen mot en skicklig bortakeeper som hann dit.

Då IFK öste på framåt gjorde östgötarna 2–0 i slutet av matchen efter en situation där Pontus Dahlberg såg ut att ha bollen under kontroll.
– Jag hade fem fingrar på bollen och det är ingen tvekan om att domaren borde blåst, säger IFK Göteborgs målvakt.

Nu handlar det om att ladda till nästa tuffa uppgift. Måndag 21 maj väntar Elfsborg på bortaplan.