2018 IFK Göteborg-IK Sirius 2-3

”Otroligt dåligt av oss”

2–0 blev 2-3. Mot Sirius. Igen.
– Det är otroligt dåligt av oss, säger kapten David Boo Wiklander.

Det skulle ju bli en sån fin kväll. Vi hade tidigare på dagen fått klart med Robin Söder och Fredrik Oldrup Jensen. Vi fick träffa Marcus Degerlund på sin nya hemmaarena. Vi fick önska Elias Omarsson lycka till i sitt nästa fotbollsäventyr. Vi fyllde en buss med festivalgäster från Way Out West som även ville uppleva en annan scen. Vi fick se Sargom Abraham göra debut. ”Bebben” var på plats och supportrarna precis lika bra som vanligt.

Det blev istället en riktigt tung fredag kväll i augusti.

Vi förstår er frustration till 100 procent

Trots att det under en timme såg så lovande ut.

Pausresultatet 0–0 stod sig inte många sekunder efter pausvilan och ledningen var fantastiskt vacker.
Amin Affane spelade fram Sebastian Ohlsson med en djupledsboll, som denne läckert skarvade vidare till Patrik Karlsson Lagemyr. I friläge avslutade ”Paka” iskallt under Lukas Jonsson i bortaburen.

Strax efter kom 2–0. Efter att Sirius-försvaret täckt ett avslut landade bollen hos ”Bastan” Ohlsson, som kunde rulla in sitt första allsvenska mål.

Så dags allt väl.

Sedan kom en otäck repris av förra mötet lagen emellan. IFK Göteborg slutade agera och Sirius kunde reducera, kvittera och avgöra.

Nu som då efter tre fasta situationer.
– Vi förstår er frustration till 100 procent. Vi spelare känner precis likadant och kan bara instämma i er besvikelse över vår prestation sista delen av matchen. Det är helt enkelt för dåligt, sa lagkapten David Boo Wiklander till ett antal sansade supportrar som med all rätt var oerhört missnöjda på utgången av matchen och den blåvita insatsen efter ännu en tappad ledning.