180203 IFK Göteborgs Elias Mar Omarsson jublar med lagkamrater efter 1-1 under en träningsmatch i fotboll mellan IFK Göteborg och Odense den 3 februari 2018 i Pinatar Football Center.
2018 IFK Göteborg-Odense BK 2-1

Ny stark vändning

Vändning underläge mot norska Stabaek på hemmaplan förra helgen, vändning underläge mot danska Odense på spansk mark.
– Känns som vi har något på gång, säger Emil Salomonsson som befäster sin ledning i interna skytteligan.

Precis som då Stabaek var på besök i Prioritet Serneke Arena och då IFK gick från 0–2 till 3–2 fick vi uppleva en vädring då Odense stod för motståndet i Sanien.
Ett 30-tal blåvita supportrar fanns på plats i blåsten på Pinatar Arena.
De fick se IFK Göteborg göra säsongens bästa halvlek så här långt på en något sliten och ojämn gräsmatta.

Det tränare Poya Asbaghi pratat inledningsvis i form av att försvar– och anfallsspel hänger ihop såg vi tydliga prov på.
Danska Odense, som redan nästkommande helg återupptar sitt ligaspel, hade svårt att komma till riktigt farliga avslut mot en kompakt motståndare som startade sin press tillsammans och högt upp i banan.
Det blev några skott utifrån som Erik Dahlin bekvämt tog hand om. Dessutom fick han göra en riktigt vass reflexräddning på en hörna.

”Ett bevis på att vi jobbar i rätt riktning”

Framåt skapades åtminstone tre, fyra bra möjligheter. Vid ett par tillfällen efter riktigt goda kombinationer, med ett flertal spelare inblandade.
Både Tobias Hysén och Elias Omarsson fick goda lägen framför mål, men sköt på Odenses keeper Sten Grytebust.

Inledningsvis efter pausen var matchbilden något annorlunda. Danskarna kom i fler och giftigare attacker. Endast en snabb reaktion av Dahlin förhindrade 0–1 direkt efter paus. Istället tog Odense ledningen med 62 minuter spelade och sedan Rasmus Festersen fått öppet mål efter ett osjälviskt inspel.

Nu gav underläget ny energi till Blåvitt, som hittade in i matchen igen och som skapade nya chanser.
Inte minst genom en för eftermiddagen pigg islänning.
Elias Omarsson löpte, jobbade, högg och låg bakom en snabb vändning som endast tog tio minuter.

1–1 (62). Elias vann boll högt upp, spelade vidare Hysén, vars ihopslag studsade tillbaka till Omarsson, som rullade in kvitteringen nere vid ena stolpen.
2–1 (72): Nummer nio, för dagen i svartblå tröja, togs bryskt innanför straffområdet. Det gav Emil Salomonsson möjlighet att bli målskytt för tredje matchen i följd.
– Jag vet att jag måste springa för att spela, det försökte jag göra idag, säger en trött men nöjd Omarsson efteråt.

Tränare Poya Asbaghi:
– Vi är konsekventa idag och tappar inte positioner som vi gjorde i inledningen av förra matchen. Att vi försöker lära av tidigare misstag är väldigt positiv och ett bevis på att vi jobbar i rätt riktning.