180324 IFK Göteborgs Benjamin Nygren jublar efter att ha gjort avgörande 1-0 målet under en träningsmatch i fotboll mellan IFK Göteborg och Örgryte den 24 mars 2018 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Drömdebut för Benjamin

En kvart återstod att spela då Benjamin Nygren fick göra sin a-lagsdebut. Ett par minuter senare avgjorde han derbyt och Genrepet mot Öis.
– Tidigare har jag varit bollpojk för Blåvitt här på Gamla Ullevi, nu det här, sa en leende 16-åring efteråt.

IFK Göteborg vann det prestigefyllda mötet mot Örgryte. Även om första halvlek var svag och gick till det rödblå gänget från Superettan, som bland annat hade en stolpskott och ytterligare ett par lägen.

Poya Asbaghi:

– Lika nöjda som de är med är sin insats, lika missnöjda är vi med vår. Sedan var det onödigt tufft i en hel del dueller och jag anser att domaren mycket tidigare skulle satt en standard på det här. Vi har seriepremiär om en vecka och ville givetvis inte åka på skador. Det blev betydligt bättre efter paus då i jobbade oss in i det på ett helt annat sätt

Och avgjorde inför nästan 10 000 åskådare.

Victor Wernersson slog ett perfekt inlägg från vänsterkanten. Framför mål satte Benjamin Nygren till pannan och nickade in 1–0.

– Härlig känsla. Jag försökte göra det jag är bra på.

Tidigare i mars var tonåringen med och sköt Sverige till slutspel för P17-landslag, en turnering som avgörs i England i maj. Senaste veckorna har han tränat med IFK Göteborgs a-trupp och fick nu chansen att debutera.

Vi kan väl lugnt konstatera att det gick ganska bra.

Mer från matchen:

» Video: Benjamin Nygren efter succédebuten

» Video: Erik Dahlin efter nollan

» Video: Presskonferensen efter matchen