180224 IFK Göteborgs Amin Affane och Östers målvakt Robin Malmkvist under en fotbollsmatch i Svenska Cupen mellan IFK Göteborg och Öster den 24 februari 2018 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89
2018 IFK Göteborg-Östers IF 1-1

Endast en poäng mot Öster

Ett nytt mål av Mix Diskerud. Den här gången gav det däremot bara en poäng.
– Klart vi ville vinna idag och det var självklart målet. Samtidigt gjorde vi en bättre match än senast, säger Poya Asbaghi efter 1-1 mot Öster.

Om chanserna saknades senast mot Varbergs BoIS, var det annorlunda idag mot Öster. Däremot var beslutsamheten och effektiviteten inte riktigt där.
– Vi hade behövt vara ännu mer konkreta i sista tredjedelen idag, säger tränare Poya Asbaghi.

Elias Omarsson, som var pigg och sprang kopiöst under 90 minuter,  var först ut med att skapa en blåvit chans. Under matchens inledning fick han till ett bra avslut som gästernas målvakt Robin Malmkvist räddade till hörna. Och Östers keeper fick göra flera bra ingripanden.

13: Sebastian Ohlsson med ett bra instick till Mix, där Malmkvist var bra ute och avstyrde.
20: Emil Salomonsson hittade Mix i boxen, som vände och sköt, men Malmkvist var snabbt nere längs med marken.
21: Omarsson dribblade sig ända fram till en målchans, men skottet kom rakt på gästernas nummer 1.
43: Amin Affane avlossade en häxpipa från 30 meter som drog sig mot krysset, men Malmkvist sträckte ut och tippade till hörna.
Dessutom föll Sebastian Ohlsson i en närkamp i offensivt straffområde, som åtminstone från läktarplats luktade straff.

Öster var desto effektivare, ett skott och ett mål. Simon Helg lämnades för mycket yta på högerkanten, avancerade in i straffområdet och fick till en praktträff. 0-1 satt hårt i Dahlbergs vänstra kryss.

Vi har fortfarande allt i egna händer

Den andra halvleken såg ut att fortsätta i samma stil. Både Elias och Amin hade bra lägen, men avsluten gick rakt på Malmkvist. Och när inte han stod i vägen gjorde Österförsvararna det. Som när Emil Salomonsson fick läget sedan inhoppande August Erlingmark spelat snett inåt bakåt.

Sedan klev han fram. Precis som förra veckan – Mix Diskerud. Sebastian Ohlsson vände och vred i straffområdet, fick iväg ett lågt skott med vänstern som Malmkvist lämnade retur på. Där dök Mix, som spelade till höger i anfallet idag, upp och tryckte distinkt in kvitteringen.
– I den rollen kommer han högre upp i försvarsspelet och i anfallet får han den roll han ska ha, som en offensiv mittfältare. Han gör det bra och han är ju där så fort det vankas målchanser.

Strax därefter var det nära igen. Mix och Affane väggade sig igenom men Malmkvist var bra ute än en gång och lyckades avstyra. Vi fick även se Tobias Hysén komma in och Mikael Ingebrigtsen göra tävlingsdebut, men den sista forceringen uteblev.
– Vi gör en bättre match än senast, men då vann vi, det gjorde vi inte idag. Fotbollen är inte alltid logisk, men vi har fortfarande allt i egna händer. Slår vi Sirius borta (4 mars) så står vi som gruppsegrare, avslutar Poya Asbaghi.