180820 IFK Göteborgs Giorgi Kharaishvili jublar med lagkamrater efter 1-0 under fotbollsmatchen i allsvenskan mellan IFK Göteborg och Östersund den 20 augusti 2018 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89
2018 IFK Göteborg-Östersunds FK 2-1

Den segern behövde vi

Vinst – och mycket mer än så.
– En krigarseger efter den mentala käftsmällen mot Sirius förra matchen, säger Poya Asbaghi efter 2–1 och tre ljuvliga poäng mot Östersund.

IFK Göteborg har studsat tillbaka efter en tung period med två raka förluster (Kalmar och Sirius).

Poya Asbahi:
– Det här var en match vi ska komma ihåg då vi en dag står högst upp, för det kommer att ske en dag, det är jag övertygad om. Vi är många som visat att vi står enade de senaste dagarna. Spelare, ledare, folk i och kring styrelsen och inte minst våra supportrar, som kom och visade ett fantastiskt stöd på söndagens träning.

Det var ett Blåvitt som verkligen visade att de inte tänkt vika ner sig på något vis den här kvällen.

1–0 kom med 21 minuter spelade på Gamla Ullevi. Vajebah Sakor jobbade fram en hörna som Giorgi Kharaishvili tog hand om och slog själv direkt i mål.

Dessvärre tog det endast några minuter innan ÖFK kunde kvitterat. Gästerna fick till en drömträff, precis som vi såg dubbelt upp i vårens möte på Jämtkraft Arena. Den här gången var det Dennis Widgren som fick till en ”bomb” mot det blåvita målet.

Det här var en match vi ska komma ihåg då vi en dag står högst upp

Lagkapten David Boo Wiklander samlade ihop sitt lag direkt efter utjämningen – och vi fick se Blåvitt fortsätta lika piggt och hårt arbetande som de startade. Inte minst var Patrik Karlsson briljant i sin roll mellan mittfält och anfall. Vid flera tillfällen drev ”Paka” boll, skapade ytor för sina medspelare och såg till att ligga bakom farligheter i form av passningar och frisparkar, då det endast gick att stoppa nummer tio på det viset.

Bara några sekunder före paussignalen var det dock Sakor som blev nedgjord. Kharaishvili tog hand om den fasta situationen mitt på Östersunds planhalva och slog en stenhård boll in i boxen som Vajebah nickade in i taket bakom Aly Keita i bortaburen.

Andra halvlek handlade om ett hårt och rejält jobb från IFK Göteborg. Som dessutom kunde kryddats med ytterligare någon fullträff.

Bland annat var André Calisir (fick även ett kort och är avstängd mot Norrköping) nära att nicka in ett inlägg från Giorgi.

Comebackande Robin Söder hade också läge, precis som debuterande Fredrik Oldrup Jensen, då Blåvitt forsade fram i ett antal omställningar då jämtarna gick för 2–2.

Söder efteråt:
– Vad ska man säga? Man får försöka koppla bort det där härliga att vara tillbaka här och inse att det är 90 minuters jobb som gäller. För egen del tog det väl slut efter en timma ungefär, men jäkligt skönt att spela och vara tillbaka. Sedan hade det givetvis varit gott att få sätta den där chansen i andra halvlek.

Nu väntar ny match redan kommande torsdag. Cupmöte med skånska Torn på bortaplan står närmast på programmet.