181006 IFK Göteborgs målvakt Erik Dahlin jublar efter att Giorgi Kharaishvili gjort 2-2 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan IFK Göteborg och Trelleborg den 6 oktober 2018 i Göteborg. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån / kod DS / 59265
2018 IFK Göteborg-Trelleborgs FF 2-2

Stor besvikelse efter oavgjort

Med sekunder kvar att spela kvitterade Giorgi Kharaishvili. Totalt sett var dock matchen en ny mindre bra insats.
– Besvikelsen på att vi inte kunde hantera den tidiga ledningen är stor, säger Poya Asbaghi efter 2–2 (1–1) mot Trelleborg.

Matchklockan pekade på 98 minuter. Inhoppande Tobias Hysén hade rullats ut på bår efter en otäck smäll mot huvudet. Den olyckliga satsningen från en motståndare gav IFK en frispark med sekunder kvar att spela.

Den smällde Giorgi Kharaishvili in vid stolpen.

Någon glädje var det dock inte i IFK Göteborg efter slutsignalen.

Poya Asbaghi:
– Även om vi steppade upp i andra halvlek skyler det inte över sista 20–25 minuterna före paus då vi var riktigt dåliga.

Blåvitt, som fick ett mäktigt mottagande av supportrarna då de anlände till Gamla Ullevi, fick en drömstart. Redan efter ett par minuter kunde Sebastian Ohlsson stöta in 1–0 sedan Robin Söder spelat ut till Victor Wernersson, som i sin tur skickade in framför mål.

Stora delar av publiken trodde nog att det tidiga målet skulle släppa den handbroms vi sett senaste tiden.

Det blev tvärtom och starten på ett Trelleborg som såg till att komma i den ena giftiga omställningen efter den andra och med en halvtimme spelad kvittera samtidigt som hemmalaget svarade för en rad tekniska misstag.

Kapten David Boo Wiklander:
– Prestationsmässigt måste vi höja oss framöver. Samtidigt får vi inte fokusera för mycket på det negativa utan istället ta med det positiva.

Då IFK tryckte på efter paus kunde Trelleborg kontra in 1–2.

En vild jakt på att utjämna gav ett antal möjligheter.

För David Boo Wiklander.

För Kharaishvili.

För Tobias Hysén.
– Någonstans kan den poängen visa sig viktig i slutänden. Sedan får vi under uppehållet snacka ihop oss och komma tillrätta med det spel vi har just nu, det är inte bra, sa ”Tobbe”, som turligt kom undan ett sår vid örat.

Nu väntar ett landslagsuppehåll på två veckor.

Asbaghi:
– Någonstans kommer väl det lägligt för oss. Vi har fortfarande allt i egna händer och behöva inte förlita oss på andra. Jag är övertygad om att vi kommer att vinna matcher i höst.