180217 IFK Göteborgs jubel efter Mikkel Diskerud gjort 1-0 under en fotbollsmatch i Svenska Cupen mellan IFK Göteborg och Varberg den 17 februari 2018 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Premiär med tre poäng

Årets tävlingspremiär är genomförd. Klockren defensivt. En del mer att önska framåt.
– Ett väldigt bra försvarsspel. Sedan hade vi önskat lite mer tryck och aggressivitet offensivt, säger Poya Asbaghi efter 1–0 mot Varbergs BoIS.

Varbergs BoIS från Superettan var motståndare då gruppspelet i Svenska Cupen inleddes. Hallänningarna från Superettan lyckades detronisera IFK:s offensiv Göteborg i 75 minuter.
Poya Asbaghi:
– Vi var för passiva. Framförallt i första halvlek. Sedan blev det bättre och vi vinner välförtjänt. Det mest positiva i dag är att vi håller nollan och inte släpper till en enda målchans. Sedan är givetvis tre poäng oerhört viktigt.

Hemmalaget hade svårt att komma till avslut under de första 45 minuterna. Varberg backade hem med åtta, nio spelare i och framför eget straffområde, mot vilket IFK Göteborg hade svårt att hitta motmedel.

Ett par hyggliga chanser noterades dock inför drygt 2 400 åskådare på Bravida Arena.

22: Carl Starfelt, en av fyra spelare som begick sin tävlingsdebut i den blåvita tröjan, hittade Emil Salomonsson på högerkanten. Inspel hamnade så småningom hos Tobias Hysén, som försökte curla in bollen bakom Matt Pyzdrowski i bortaburen.

42: IFK fick fart på en spelvändning. Det gav Amin Affane möjlighet att vika in och få till ett tungt avslut, som dock gick rakt på Varbergs målvakt.

Även efter paus försvarade sig gästerna effektivt.
Elias Omarsson var den som oftast försökte att hitta på någonting och fick även iväg ett par skott mot mål.
Sista 20 minuterna blev det bättre fart mot tröttkörda motståndare.
Och med en kvart kvar att spela kom 1–0.

Affane fixade en hörna, som landade bortanför stolparna. Där klippte inhoppande Mix till och kunde se att bollen letade sig in i mål.
– Vi har en tydlig idé som fungerar väldigt bra på träning. Det kanske inte funkade fullt ut i samband med matchen, även om vi såg tendenser. Men ge oss ytterligare tid, det är en och en halv månad kvar till seriestart. Skönt göra mål och att åter spela fotboll i Göteborg, kommenterade matchhjälten efteråt.

Spelarintervjuer efter matchen hittar du i appen Forza Blåvitt.