2018 IFK Norrköping-IFK Göteborg 2-1

Tre poäng blev noll

I 90 minuter hade Blåvitt ledningen, men Norrköping vände och vann med 2-1 (0-0) efter en oerhört tung avslutning.
– Det är inget annat än extrem besvikelse just nu, säger tränare Poya Asbaghi.

Det såg ut att bli en fantastisk kväll och en match att minnas för de tillresta supportrar som sjöng sig varma i regnet. Fredrik Oldrup Jensen fick chansen från start och visade med fina fötter och lika fin spelförståelse varför han hämtats till Kamratgården. Sargon Abraham visade målkänsla och gjorde sitt första allsvenska mål, Carl Starfelt var en gigant i försvaret, Sebastian Ohlsson slet förtjänstfullt åt båda håll. Och det såg ut att bli tre blåvita poäng.

Det blev noll.
— Känns som vi har bra kontroll och får matchen dit vi vill. Med fem minuter kvar ska vi kunna skydda egen box med så många spelare som vi har bakom bollen, säger tränare Poya Asbaghi.

För efter att Abraham slagit in Emil Salomonssons straffretur med en kvart kvar att spela behöll IFK Göteborg ledningen under ordinarie tid.

Det var vad som hände därefter som förstörde festen. Först kvitterade “Peking” från straffpunkten och sedan kunde Kasper Larsen trycka in 2-1 sedan Erik Dahlin gjort en jätteräddning på en nick från nära håll.
– Horribla slutminuter. Först är det en boll som kommer in bakom vår backlinje som föranleder straffen. Ändå har vi 1-1 med sekunder kvar, men vi sätter inte press på bollhållaren. Otroligt surt. Det är inget annat än extrem besvikelse just nu. Vi får rannsaka oss själva, avslutar Poya Asbaghi.

Härnäst väntar Dalkurd borta på söndag.