2018 Kalmar FF-IFK Göteborg 2-1

Förlust på Guldfågeln Arena

Många blåvita supportrar på plats. Precis som Young Fellows. Nu hjälpte inte ett fantastiskt stöd. IFK Göteborg förlorade med 1–2 (0–0) mot Kalmar FF.

Göteborgare i solsken bjöd på ett vackert ballongtifo inför avspark. Våra unga anhängare gjorde sin årliga bortamatchresa.

På planen startade Blåvitt riktigt bra med bland annat tre hörnor i snabb följd, där David Boo Wiklander var närmast att göra mål med en nick som gick över.

Samtidigt skapade även hemmalaget möjligheter och satte Erik Dahlin i arbete före paus. Dessutom såg vi en kanon i stolpen signerad Rasmus Elm. Mot det kan vi ställa en frispark i överkant ribba från Giorgi Kharaishvili, precis innan halvtid.

Vi är inte tillräckligt skickliga i vårt spel i dag för att skapa så många lägen vi vill mot Kalmar

Målen skulle istället komma efter en välbehövlig paus i sommarhettan. Fem minuter in i andra halvlek kunde smålänningarna ta ledningen på straff. Vi kan väl åtminstone konstatera att KFF:s mittfältare Romario inte överdrivet försökte att hålla balansen i den knappt märkbara duellen med Vajebah Sakor.

Poya Asbaghi:
– Det verkar vara återkommande för vår del att åka på straffar. Vi får framöver se till att jobba hårdare och skaffa oss marginaler så att vi kan vinna även med såna mot oss. Sedan är lagets reaktion efter deras ledningsmål bra. Vi snackar ihop oss och kan kvittera kort efteråt.

”Vaje” nickade med kraft in en perfekt slagen hörna från sin goda vän Giorgi. Tyvärr kunde Kalmar återigen ta ledningen sedan Erton Fejzullahu avslutat förbi Erik Dahlin.

Blåvitt hade dock några goda lägen att utjämna. Som då Vajebah vann boll högt upp i banan och osjälviskt spelade fram Patrik Karlsson-Lagemyr, som inte fick lyft på avslutet. Även Mikael Ingebrigtsen hade skott på mål i slutskedet.

Poya igen:
– Vi tar jobbet och får några chanser. Men vi är inte tillräckligt skickliga i vårt spel i dag för att skapa så många lägen vi vill mot Kalmar. Nu är det bara att ladda om för hemmamatchen mot Sirius kommande fredag.