180310 IFK Göteborgs Mikkel Diskerud, André Calisir och Sebastian Eriksson deppar efter förlusten i fotbollsmatchen i Svenska Cupen mellan Malmö FF och IFK Göteborg den 10 mars 2018 i Malmö. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN / Cop 166

En förlust som lovar mer

En klart godkänd insats mot Malmö FF. Då känns inte förlusten lika tung.
– Det är alltid jobbigt att förlora, men det finns mycket positivt vi ska ta med oss härifrån, säger Emil Salomonsson.

IFK Göteborg är utslaget ur Svenska cupen. Hemmalaget vann med matchens enda mål och är vidare till semifinal.

Det är naturligtvis tråkigt.

Däremot fanns det en hel del att glädjas åt. Inte minst det defensiva arbetet som inte gav skåningarna utrymme att komma till speciellt många avslut. Likaså modet att våga ha en egen speluppbyggnad genom det centrala mittfältet och en tro på den modell som praktiseras.

Amin Affane:

– I 70 minuter fungerade vårt spel väldigt bra. Sedan orkade vi inte hela vägen, men en klart bra insats och inte kunde man väl se någon större skillnad på oss och Malmö FF idag?

I första halvlek hade vi möjligen önskat några heta avslut. Nu stannade det vid ett par skott utifrån (Affane och Victor Wernersson) som inte gav MFF-målvakten Johan Dahlin några större bekymmer.

Däremot fanns det efter paus ett par jättelägen att kvittera MFF:s ledning från den första halvleken.

71: Emil Salomonsson hittade Wernersson, som tog sig in i boxen och spelade fram på djupet till en löpande August Erlingmark, vars skott gick strax över.

78: Drömläge att kvittera. Sebastian Eriksson skickade iväg en boll från egen planhalva som helt friställde Tobias Hysén. ”Tobbes” försök täcktes dock av Dahlin till hörna.

Poya Asbaghi:

– Alltid surt att förlora. Vi kom hit för att sno åt oss en semifinalplats. samtidigt följde vi vår matchplan, var solida i försvarsspelet och tar steg hela tiden. Fortsättningsvis ska vi jobba med att få fast bollen på offensiv planhalva oftare, våga vända spelet, få upp mer folk högre upp i banan.

I slutet av matchen på Malmö IP fick vi se en blåvit debutant. Giorgi Kharaishvili fick några minuter i jakten på en utjämning.

Poya igen:

– Svårt läge givetvis. Han är ännu inte redo fysiskt och taktiskt för att spela i 90 minuter.