2018 Meixian Techand-IFK Göteborg 1-3

Vinst nummer 2 i Spanien

Kinesiskt motstånd – det gav inte IFK Göteborg några som helst problem. Träningslägret i San Pedro del Pinatar avslutades i solsken och med 3–1 (2–1) mot Meizhou Meixian Techand.

Blåvitt lämnar träningslägret i Spanien med ett antal bra träningar och två vinster i bagaget.
– Vi gjorde väl ingen kanonmatch i dag. Samtidigt har det varit en väldigt bra vecka och vi lämnar härifrån med två segrar, säger Emil Salomonsson.

IFK Göteborg – i svart och blått hade i ärlighetens namn inga nämnvärda problem att hantera kinesiskt motstånd från deras andradivision. Även om brassen Aloiso emellanåt visade prov på sin briljans.
Tempot var förhållandevis lågt och intentionerna från Meizhou Meixian svaga.

Vi fick dock se ett par vackra blåvita mål och några riktigt vassa chanser till fler i första halvlek.
13: 1–0. Debuterande Mikael Ingebrigtsen vann en boll i höjd med mittlinjen och spelade fram på djupet till Emil
Salomonsson, som i sin tur spelade in framför mål då Elias Omarsson stötte in ledningsmålet.
16: Elias tog en lång löpning med boll och skickade in till Ingebrigtsen, vars avslut gick på motståndarnas målvakt.
24: 2–0. Salomonsson gjordes ner fem, sex meter utanför boxen. Frisparken skruvade Amin Affane läckert in vid första stolpen.
– Riktigt kul att få göra mitt första mål i den blåvita tröjan. Förhoppningsvis blir det fler framöver.

En utboxning från Pontus Dahlberg på brasse nummer 2, Muriqui, gav reducering innan IFK hade ytterligare två lägen.
35: August Erlingmark fick friläge, framspelad av Amin, men avslutade på Xao i Meixians bur.
45: Ny frispark av Affane, den här gången från vänsterkanten. Bollen tog dock i utsida stolpe den här gången.

I paus genomförde IFK ett antal byten. Bland andra kom Billy Nordström in centralt. Mittfältaren behövde bara en kvart på sig för att leverera.
Omarsson kom fri till vänster efter passning från Ingebrigtsen och spelade osjälviskt vidare i sidled till Nordström, som enkelt kunde rulla in 3-1.

Med drygt 20 minuter kvar att spela kom fler blåvita byten samtidigt som Meixian fick en spelare utvisad. Vi fick även se Mix komma in med en kvart kvar att spela.
Tränare Poya Asbahi:
– Försvarsmässigt gör vi det okej och släpper knappt till något överhuvudtaget. Sedan blir det en del felbeslut i vår offensiv. Vi måste dock komma ihåg att det varit tuffa pass under veckan och att vi är rejält nedtränade.