180415 IFK Göteborgs Gustav Engvall och Carl Starfelt deppar under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Östersund och IFK Göteborg den 15 april 2018 i Östersund. Foto: Tobias Nykänen / BILDBYRÅN / kod TN/ Cop 171
2018 Östersunds FK-IFK Göteborg 2-1

Förlust mot Östersund

Två projektiler i andra halvlek knäckte IFK Göteborg i bortamatchen mot Östersund.

Hemmalaget, som förlorat båda sina inledande matcher i allsvenskan, avgjorde med två jätteskott inom loppet av sju minuter. Först slog Curtis Edvards till, därefter Saman Ghoddos.

Poya Asbaghi:

– Bara att applådera. Vi kan prata om att stänga kanter och så vidare. Sådana avslut är svåra att skydda sig emot. Med perspektiv finns en del att ta med oss så här i början av vår resa. Vårt försvarsspel har exempelvis en hög lägstanivå. Sedan är vi så klart inte nöjda med att komma hit och förlora. Vi ska fortsätta jobba, då kommer vi att få marginaler med oss.

IFK Göteborg startade annars bra på Jämtkraft Arena och kunde redan efter en kvart tagit ledningen. Mix lyfte in en boll i boxen som Elias Omarsson bröstade vidare till Tobias Hysén i friläge. ”Tobbes” avslut med högern räddades dock av Östersunds målvakt Andreas Andersson.

Strax efteråt knyckte Omarsson bollen precis utanför straffområdet och kom hårt uppvaktad till ett avslut.

God press och ett försvarsspel som hölls högt upp i banan gjorde att jämtarna inte skapade några riktigt heta chanser före paus. Låt vara att Ken Sema till höger blev bättre och bättre och gav Victor Wernersson och Sebastian Ohlsson att göra.

En bit in i andra halvlek fick Blåvitt en spelvändning där Hysén skickade fram Omarsson, som dock inte fick till det i avgörandet.

Sedan kom de där jätteskotten till 1-0 och 2-0.

Med en dryg kvart kvar att spela reducerade IFK sedan Emil Salomonsson läst ett utspel från ÖFK:s keeper, tagit sig mot kortlinjen och skickat in framför hemmaburen, där ”Tobbe” hoppade över och Mix dunkade in 1-2.

Blåvitt, där både Gustav Engvall och Giorgi Kharaishvili kommit in, försökte jaga en kvittering utan att komma riktigt nära.

Nu väntar Dalkurd hemma på Gamla Ullevi kommande torsdag.