2018 Torns IF-IFK Göteborg 0-4

Nu väntar gruppspel i cupen

Det blev lika tufft som väntat. Åtminstone i 70 minuter.
– Sedan är vår avslutning riktigt trevlig att se, säger assisterande tränare Alf Westerberg efter 4–0 (1–0) mot Torns IF.

IFK Göteborg är vidare till gruppspel i Svenska Cupen efter en väl genomförd insats på Klostergården och mot det skånska topplaget i division 1.

Alf Westerberg:
– Vi visste att vi skulle få jobba för det och i 70 minuter var det tajt. I perioder hade vi bra kontroll, under andra delar slitsammare. Sedan är vår avslutning stark.

Betydligt piggare göteborgsben gav tre mål sista kvarten.
– Det finns mycket positivt att ta med. En kvart före avspark fick vi skifta målvakt. Erik (Dahlin) fick problem ett finger och Tom Amos tog plats mellan stolparna med kort varsel.

Det gjorde 20-åringen utan några som helst problem i sin tävlingsdebut.

”Affe”:
– En utomordentlig insats. Jag tycker även ”Koffe” (Kristopher Da Graca) löste sin uppgift mycket bra. Likaså var det kul att se Fredrik Oldrup Jensens första 90 minuter för oss.

Med några minuter kvar att spela fick även Benjamin Nygren och Alhassan Yusuf göra tävlingsdebut för IFK Göteborg, då de ersatte Robin Söder och Amin Affane.

Målen:
1–0 (8): Sargon Abraham gjorde sitt första mål i den blåvita tröjan efter väggspel med Giorgi Kharaishvili.

2–0 (73): August Erlingmark hittade från en central position ut till Victor Wernersson, som behärskat skickade in bollen.

3–0 (76): Giorgi slog en frispark in i boxen, där till slut även Marcus Degerlund kunde premiärleverera.

4–0 (86): Sebastian Ohlsson stötte från nära håll in ett inspel från Emil Salomonsson.