180401 IFK Göteborgs Elias Mar Omarsson och Tobias Hysén jublar efter 0-1 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Trelleborg och IFK Göteborg den 1 april 2018 i Trelleborg. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92013
2018 Trelleborgs FF-IFK Göteborg 1-3

En fantastisk premiär

Ett ordentligt tryck på de blåvita fansen på läktaren, snygga mål och framför allt tre poäng. Det är svårt att inte vara nöjd efter 3-1 (1-1) mot Trelleborg i den allsvenska premiären.

Ett fantastiskt bortafölje värmde i den vinterkyla som bitit sig fast i Trelleborg och planen på Vångavallen. Gräsmattan var som befarat svårspelad för båda lagen, men Blåvitt behärskade ändå förutsättningarna bäst.

– Att vi kämpar oss till tre poäng på en vårplan i början på april är riktigt bra, säger Tobias Hysén som var mycket pigg fram tills han byttes ut med ett par minuter kvar.

Att just planen ställde till problem fick vi också se prov på emellanåt, inte minst då hemmalagets keeper Marko Johansson lade en boll rakt i gapet på Elias Omarsson. Islänningen högg direkt, satte fart mot mål och trycke in sitt första allsvenska mål sedan oktober 2016.

Det skulle inte dröja lika länge till nästa…

Nu är det bara att kan bygga vidare på detta

Även om det kändes tungt när Trelleborg kvitterade efter att en lång inspark letat sig hela vägen fram till Zoran Jovanovic som satte 1-1 strax innan pausvilan.

Men Elias Omarsson hade planen klar för sig.

– Vi ska ut och spela fotboll och göra fler mål, sa Elias i paus när han frågades om segerreceptet.

Det gjorde både islänningen och IFK Göteborg.

Bara ett par minuter in i den andra halvleken kom ledningsmålet. Emil Salomonsson fick en fin långboll att springa på till höger, drog in bollen med sin förstatouch, Tobias Hysén skarvade vidare med densamma och Omarsson drog till direkt med vänstern i bortre. Ett mycket vackert fotbollsmål som innebar en återtagen ledning.

Och än vackrare skulle det bli.

Vajebah Sakor, som ersatte Amin Affane efter en dryg timme, fick bollen upplagd av Hysén tog med sig den och sköt stenhårt med vänstern in 3-1 i närheten av Marko Johanssons kryss.

– Jätteskönt att inleda med tre poäng. Det är mycket nytt och helt nytt arbetssätt, då är det starkt att vi visar att vi även behärskar den här typ av plan och spel. Vi kommer bli jobbiga att möta, nu är det bara att kan bygga vidare på detta, säger Hysén som stod för två assist.

Det bygget fortsätter den 10 april då Hammarby och Allsvenskan kommer till Gamla Ullevi.

Se till att säkra din plats till hemmapremiären.