2019 Örebro SK-IFK Göteborg 3-3

Stark avslutning räckte inte

IFK Göteborgs cupäventyr är över för den här gången. 3–3 (1–3) på Behrn Arena mot Örebro SK räckte inte.
– Men jag är stolt över killarnas insats, säger Poya Asbaghi.

IFK Göteborg – som kom till spel i ett helsvart bortaställ och som hade ett mäktigt stöd av tillresta supportrar under hela matchen – svarade för en stark insats i den avslutande gruppspelsmatchen.

Trots en olycklig första halvlek där misstag gav hemmalaget möjlighet att gå till vila med 3–1. Blåvitts mål till 1–1 kom till efter en hörnvariant, där Amin Affanes avslut styrdes i mål av en ÖSK-försvarare.

Poya Asbaghi:
– Vi blev hårt straffade och det var ett tungt resultat att komma in med i pausvilan, men vi kände ändå att vi hade chansen att vända.

Sättet vi spelar på blir allt bättre i våra matcher och vi tar rätt kliv.

Efter halvtid fortsatte IFK att äga mycket boll och efter några halvheta möjligheter blev lägen alltmer skarpa.

2–3 (matchminut 20) gjorde Victor Wernersson, sedan han brutit in från kanten och vackert avslutat med högern.

Sedan hade comebackande Robin Söder och Benjamin Nygren möjligheter att kvittera innan Patrik Karlsson Lagemyr efter en fräck tunnel kunde chippa in 3–3. ”Paka” hade även ett jätteläge att avgöra på en retur efter ett skott från Giorgi Kharaishvili.

Asbaghi efteråt:
– Vi gör en bra match och fick välförtjänt in två bollar i andra halvlek. Klart vi gärna hade gått vidare till kvartsfinal i cupen och är besvikna just nu. Dock tror jag att vi med distans är nöjda med våra prestationer i gruppspelet. Sättet vi spelar på blir allt bättre i våra matcher och vi tar rätt kliv.