2020 Falkenbergs FF-IFK Göteborg 0-3

Tre poäng!

Rolles debut. Då blev det seger direkt. 3–0 mot Falkenberg var minst sagt övertygande.

Vi har väntat och längtat. Nu kom äntligen trepoängaren. I Roland Nilssons första match som huvudtränare blev det vinst direkt.

Det blev en kämpaseger i Falkenberg – kryddad med några fina och avgörande prestationer och ögonblick.

Yahya Kalley slog inlägget, Wernbloom styrde vidare och bollen nådde Alexander Farnerud. Alex tvekade inte alls utan smällde in ledningsmålet i 23:e minuten. 1–0 till oss.

Vid 2–0-målet i 40:e minuten hade vi turen med oss. Alexander Jallow slog ett inlägg som letade sig fram framför Falkenbergs mål men förbi våra spelare. Hemmaspelaren Anton Wede fick en felträff och bollen gick in bakom egen målvakt.

Bara två minuter senare fick vi chansen att utöka från straffpunkten. Tobias Sana sköt den. Men Viktor Noring räddade.

I den andra halvleken flyttade Falkenberg fram fler och fler spelare högre upp i planen. Inläggsspelet blev mer frekvent. Vi fick lägen att ställa om och kontra.

I 76:e kom en ny chans från straffpunkten. Tobias Sana ville revanschera sig. Denna gång drämde han in 3–0-målet.