Vidare i cupen!

Det blev dramatiskt, utdraget – och ett gott slut.
Efter 3–1-seger mot Hammarby väntar cupsemifinal.

Det blev straffdramatik, förlängning – och seger på ett ödsligt Tele 2 Arena.

Men först ett mål för hemmalaget. I 18:e minuten tog nämligen Hammarby ledningen. Muamer Tanklovic nickade in en hörna i en trängd position framför vårt mål.

Hammarby förde spelet till stora delar men vi stack emellan med en del chanser. Närmast att kvittera i första halvlek var Noah Alexandersson, men hans skott från nära håll räddades av Blazevic i hemmamålet.

I 52:a minuten vände matchen. Både resultatet och spelet. Emil Holm tog sig fram på sin högerkant och in i straffområdet. Väl där fälldes han av Jeppe Andersen. Det blev straff för oss – och rött kort för Andersen.

På den efterföljande straffsparken räddade först Blazevic, men Hosam Aiesh nickade in sin egen retur och vi var ikapp: 1–1.
Under ordinarie matchtid blev det inga fler mål.

Men i förlängningen var det dags på nytt. Och det var Hosam Aiesh som gjorde det. På straff. Igen. Denna gång satt den nära krysset och otagbart för målvakten.

Matchen sista mål gjordes av Sargon Abraham, som med detta har gjort mål i två matcher i rad.

Nu väntar cupsemi mot Elfsborg på bortaplan 9 juli.