2020 Helsingborgs IF-IFK Göteborg 0-1

Seger i Skåne

Såja – det blev tre poäng i den viktiga matchen på Olympia.
Matchvinnare? Emil Holm.

Hela uppladdningen ramades in av de blåvita supportrarna. De kom och hejade fram laget på träningen dagen före match. På matchdagen ställde de sig sedan med flaggor och hejarop på i stort sett varenda vägbro längsmed E6:an. Vi såg det. Vi kände det. Och vilken energi det gav!

Matchen då? Den första kvarten var till stora delar Helsingborgs. Vi låg lågt och de förde spelet. Men sedan vände det. Den första halvleken blev mer och mer vår. Och sedan hela matchen.

Inte minst såg Tobias Sana och Emil Holm till att det blev så. Det var de som samarbetade och fixade vårt 1–0-mål 33 minuter in i matchen. Sana stod för den perfekt placerade passningen på hörna. Emil mötte med en lika fint placerad nick.

Det fanns lägen att göra fler mål. Alexander Farnerud var nära två gånger om men båda gångerna räddade hemmamålvakten Alexander Nilsson i sista sekund. Samma sak var det när Giorgi Kharaishvili kom fram i fritt läge. Även då var målvakts-Nilsson i vägen.

Men några fler mål blev det inte. Trots ribbträff från HIF i 94:e. Vårt enda mål blev matchens enda mål. Och vilka sköna poäng med hem till Göteborg.