2020 IFK Göteborg-Falkenbergs FF 2-2

Tung kväll på Gamla Ullevi

Med 2–0 och dryga kvarten kvar såg den efterlängtade trepoängaren ut att komma. Så blev det inte.
– Nu behöver vi klara av den här mentala käftsmällen, säger Poya Asbaghi efter matchen.

Efter bara nio spelade minuter hittade Giorgi Kharaishvili in med bollen efter en fin assist av Patrik Karlsson Lagemyr.

Efter det radade vi upp målchans efter målchans men lyckades inte få in bollen –  förrän i den 54:e minuten då Sargon Abraham spelade fram till en sopren Hosam Aiesh som kunde lägga in bollen i öppet mål.

I 67:e minuten fick Jakob Johansson äntligen göra sin comeback på Gamla Ullevi när han ersatte Karlsson Lagemyr på mittfältet.
Men fem minuter senare reducerade Falkenberg till 2–1 genom en klockren volleyträff.

Vi fortsatte att skapa chanser utan att få utdelning. Istället kvitterade Falkenbergs Carl Johansson till 2–2 i 96:e minuten.

– Jag tycker vi borde gjort fler än två mål i den här matchen. Totalt sett skapar vi väldigt många klara målchanser som borde resulterat i mål. Antingen hade vi behövt försvara lite bättre eller sätta fler målchanser än vi gör för att vinna matchen. Nu blev det inte så och det är så klart en besvikelse, säger Poya Asbaghi.

Om en vecka väntar cupfinalen mot Malmö FF på Gamla Ullevi. Men redan på söndag är det dags för derby mot BK Häcken på Bravida Arena.

Poya igen:
– Vi har inte tid att tycka synd om oss själva. Det är bara att hoppa upp på hästen igen.