2020 Malmö FF-IFK Göteborg 3-1

Förlust i Malmö

Det blev noll poäng efter 1–3 mot MFF.

Det tog inte ens två minuter. Sedan hade serieledande Malmö FF tagit ledningen i matchen. Det kom efter att skåningarna fått en straff med sig i matchens allra första anfall. Anders Christiansen skickade bollen åt ett håll. Giannis Anestis chansade åt det andra: 1–0 till hemmalaget. Uppförsbacke direkt för oss.

Detta var det tredje mötet mellan lagen den här säsongen. MFF vann i allsvenskan med 3–0 i somras. Vi vann finalmötet i cupen några dagar tidigare (2–1).

Vi spelade upp oss efter den tuffa inledningen och fick allt längre anfall på Malmös planhalva. Men det var ett av de kortare som ledde till vår kvittering. August Erlingmark dunkade iväg en långboll, hemmamålvakten Marko Johansson missbedömde bollbanan och studsen, och halkade dessutom. Det gav Pontus Wernbloom ett läge i lite snäv vinkel, men han prickade in 1–1 – mellan benen på hemmaförsvararen Ahmedhodzic på mållinjen.

I 35:e var det dags för nästa mål i matchen. Det var MFF:s. Ola Toivonen hittade en omarkerad position vid bortre stolpen och stötte in 2–1 från nära håll.

Halvtimmen senare kom också 3–1. Bollen styrde sig på André Calisir och gick oturligt och otagbart in i Giannis Anestis ena kryss.

Några fler mål blev det inte. Vår nästa match är om en vecka hemma mot Örebro.