2020 Östersunds FK-IFK Göteborg 0-4

Fyrling fixade segern

Laget gjorde vad som behövdes i Östersund. Nu börjar det hårda arbetet inför säsongen 2021.

Slutsiffrorna såg snygga ut. Vi fick med oss en 4–0-seger i Jämtland.

Det rullade på nästan direkt från start. Visserligen dröjde de riktigt heta målchanserna men när de väl kom så var det till vår fördel.

26 minuter in kom det viktiga ledningsmålet. Det var ett samarbete som vi har sett tidigare denna höst. Tobias Sana stod för inlägget och Emil Holm för nicken. Precis som mot Helsingborg för några veckor sedan blev det mål. Emils nick letade sig in tätt intill stolpen och innebar 1–0 till oss. Efteråt firade “Älgen” med en karaktäristisk målgest.

– Vi gör det bra. Vi ligger kompakt och håller matchplanen. Vi gör det vi har snackat om, sammanfattade Emil insatsen.

2–0 var riktigt snyggt och ett precis så där effektivt anfall som sköna fotbollsmål kan vara. Vi vann boll, vände snabbt och kontrade. Sana passade snävt och exakt till Alhassan Yusuf. Hasse i sin tur passade vidare till Sargon Abraham som borrade in bollen i krysset. Då var 33 minuter spelade.

Det skulle komma ännu mer.

59 minuter in hamnade 3–0-bollen i Östersunds mål. Även det lite av ett skolboksexempel på ett fotbollsanfall: Bollvinst, vältajmad passning, överlapp och frispelning till spelare som skjuter in i öppet mål. I tur och ordning: Jakob Johansson, Sargon Abraham, Alexander Jallow och Alexander Farnerud som stod för det jobbet.

Tolv minuter senare spädde vi på med ännu ett. Målskytt? Mattias Bjärsmyr, som pricksköt in 4–0.

– Jag har trott på den här gruppen hela tiden. Jag vet vad vi är kapabla till och vi har haft det i egna händer hela tiden, sa Tobias Sana efteråt.

Jobbet gjort i Östersund. Inför och under 2021 är det ännu mer hårt jobb som gäller.