Uddamålsförlust i Norge

Det blev förlust med på bortaplan mot Sarpsborg 08 i årets andra träningsmatch.
Ett långskott i krysset blev matchens enda mål.

Det var kallt och blåsigt på Sarpsborg Stadion när IFK Göteborg spelade mot Sarpsborg 08 på lördagen.

Norrmännen började bäst och gjorde också det som skulle komma att bli matchens enda mål redan i den sjunde minuten. Ismaila Coulibaly tog emot en förlupen boll utanför Blåvitts straffområde och smällde till med ett skott som gick snabbt, högt och otagbart i Giannis Anestis ena kryss. 1–0 till norrmännen blev också slutresultatet.

Blåvitt skapade en del chanser för en kvittering längre fram i matchen. Giorgi Kharaishvilis hade bland annat en frispark i 45:e minuten som räddades till hörna och en stolpträff i 72:a minuten som knappast kunde ha varit närmare ett blåvitt mål. Men fler mål blev det alltså inte.

Nu väntar ny match kommande helg. Helsingborg kommer på besök till Göteborg. Avspark är 12.30 på lördag på Bravida Arena.