2020 Sollentuna FK-IFK Göteborg 0-2

Andra raka vinsten i cupen

IFK Göteborg tog en ny 2-0-seger i cupen. Under lördagen besegrades Sollentuna FK på Grimsta IP.

Tobias Sana hade matchens första farlighet, men Cem Alpek i Sollentunamålet stod för en vass räddning. Bara någon minut senare räddade han ett nytt skott från Sargon Abraham i ett bra läge.

I den 21:a minuten kom ledningsmålet. Efter ett fint kombinationsspel mellan Robin Söder och Alhassan Yusuf där den sistnämnde slog ett inlägg. Giorgi Kharaishvili satte dit pannan och nickade in 1-0 för Blåvitt.

Kharaishvili hade sedan en lurig frispark som Cem Alpek släppte retur på. August Erlingmark fick ett jätteläge, men även det klarade målvakten. Därmed var det alltjämt en 1-0-ledning efter första halvleken.

I inledningen av den andra halvleken var Abraham nära att öka på ledningen, men än en gång stod Alpek i vägen, denna gång med en benparad.

Efter dryga timmens spel kom till slut matchens andra mål. Efter ett fint och snabbt anfall kunde Robin Söder rulla in 2-0 i öppet mål efter pass av Giorgi Kharaishvili.

Inga fler mål föll i matchen utan IFK Göteborg tog andra raka 2-0-vinsten i cupen och står på maximala sex poäng efter två omgångar.

Lördagen 7 mars avslutas gruppspelet i svenska cupen med hemmamatch mot IK Sirius på Valhalla IP.