2021 Sandvikens IF-IFK Göteborg 3-4

Seger i cupvändning

Med tre mål på nio minuter vände vi matchen till en 4–3-seger mot Sandvikens IF.
Tre poäng in på kontot inför fortsättningen i svenska cupen.

Efter tuffa försäsongsveckor med hård träning och intensiva träningsmatcher var det dags för årets första tävlingsmatch. Som regerande cupmästare reste laget under fredagen 50 mil tvärs över landet för att påbörja titelförsvaret.

Matchen började i ett högt tempo där vi var det spelförande laget. Ambitionen var att gå framåt och ledningsmålet låg minst sagt i luften. Det kom också. Två gånger om fast utan utdelning på resultattavlan.

Efter elva minuters spel hittade Gustaf Norlin nätet efter ett inspel från Robin Söder. Bollen var dock över kortlinjen innan Robins fot träffade bollen, inget mål.

25 minuter in i den första halvleken var det dags igen. Men Robin avblåst för offside efter att ha placerat in ledningsmålet.

Minuten senare kom ett regelrätt ledningsmål, den gången Blåvitts målbur. En kontring från hemmalaget innebar 1–0 efter Naeem Mohammeds avslut. Tio minuter senare kom en replik. Tobias Sana skickade en hörna mot första stolpen som Pontus Wernbloom skarvade in: Kvitterat.

Andra halvlek fick en händelserik inledning. I den allra första minuten tog Sandviken ledningen med 2–1 genom Ahmed Bonnah efter en snabb omställning av hemmalaget. Tre minuter senare var olyckan framme igen för vår del. Efter ytterligare en omställning blev Naeem Mohammed tvåmålsskytt och utökade ledningen till 3–1.

Efter 66 minuters spel kom en reducering. Tobias Sanas inlägg hittade Alexander Jallow som hade avancerat upp på sin högerkant. Inga misstag i avslutningsfasen innebar 2–3 och kontakt i matchen. Det var Alex första mål sedan han kom till oss inför förra säsongen.

Vi kom också tillbaka. Matchminut 72: Mattias Bjärsmyrs höga djupledsboll togs ner fint av Robin som sedan placerade in kvitteringen bakom hemmalagets målvakt.

Men vi var inte nöjda där. Tobias Sana visade ytterligare än gång varför han ansvarar för hörnorna. Den här gången träffade bollen upphoppande Calle Johansson som placerade in ledningsmålet med huvudet. Calles 4–3-mål blev både slutresultatet och hans första i den blåvita tröjan.

Nu laddar vi om och riktar siktet mot 28 februari när Gif Sundsvall kommer på besök till Valhalla IP.