Tung förlust på Friends

IFK Göteborg stod upp mycket bra på Friends Arena. Det blev dock förlust mot AIK med matchens enda mål.
– Jag är extremt stolt över spelarna och våra supportrar på plats, säger Poya Asbaghi.

Blåvitt förlorade toppmötet mot AIK på bortaplan. Trots en stark insats sett över 90 minuter, där IFK startade matchen alldeles utmärkt och kunde tagit ledningen efter ett tiotal minuter spelade. Ett lysande anfall, där Giorgi Kharaishvili (matchens bästa spelare) från vänster spelade fram Nzuzi Toko, som tagit sig in i boxen. Denne levererade vidare bak till Robin Söder, som fick se hemmalagets Per Karlsson skicka undan från mållinjen.
Istället kom 1–0 till AIK strax efteråt.
Henok Goitom gick enkelt omkull efter en duell med André Calisir och domare Andreas Ekberg pekade på straffpunkten. Elvametaren förvaltades väl av Sebastian Larsson.
I övrigt höll Blåvitt spelet väl uppe på Friends Arena fram till pausvilan, även om det var svårt att komma till avslut och möjligheter att kvittera.
Poya Asbaghi inför den andra halvleken:
– Vi försvarar oss bra och skapar ett par riktigt bra lägen. AIK faller tillbaka efter sitt ledningsmål, vi har visat att vi kan ta oss igenom, det ska vi fortsätta med.

Ett byte efter 45 minuter innebar också att Lasse Vibe ersatte Robin Söder, som fått ett antal smällar i matchen. Redan direkt efter avspel fick Lasse ett friläge, men lyckades inte överlista Oscar Linnér i AIK-buren.
IFK fortsatte sedan att hålla spelet mycket väl uppe innan ett nytt olyckligt och mycket tveksamt beslut med Calisir inblandad, renderade i ett rött kort för IFK Göteborgs mittback.
Även med en spelare mindre var det gästerna som ägde mest boll och som gick för en utjämning. Bland annat stack Vibe vaket på djupet och vara bara centimeter från att lätta in 1–1.
I forceringen och i slutet hade dessutom Aiesh en vass konstspark som om den resulterat hade inneburit en rättvis kvittering.