2019 BK Häcken-IFK Göteborg 1-2

Robin bakom magiskt avslut

Matchklockan stod på 96 minuter efter ett derby som haft det mesta och där oavgjort kändes helt i sin ordning.
Då kom det perfekta inlägget signerat Victor Wernersson.
Då kom den perfekta nicken av Robin Söder.
Då kom den perfekta avslutningen på Bravida Arena.

Efter två förluster och 1–8 i målskillnad borta mot Häcken de senaste två mötena var det blåvita som fick jubla den här gången.

2–1 (1–0) slutade det till Blåvitt efter ett derby som bland annat innehöll närkamper, heta känslor, varningar och en utsåld arena.

Dessutom ett hemmalag som ägde mycket boll och gäster som ställde om sylvasst.

Poya Asbaghi:
– För det första mötte vi ett fantastiskt bra fotbollslag. Sedan är en del av vårt spel att skapa chanser även om det inte funkar 100-procentigt i övrigt.

Ledningsmålet kom med nio minuter. Patrik Karlsson Lagemyr visade återigen prov på sin lysande speluppfattning. ”Paka” hittade Giorgi Kharaishvili med en djupledsboll mellan två Häcken-försvarare. Via en retur gick bollen till Lasse Vibe, som kunde trycka in 1–0.

Bara ett par minuter senare fick dansken ett nytt bra läge, men avslutade på hemmakeepern Peter Abrahamsson.

Vid ytterligare två tillfällen i första halvlek hittade Karlsson Lagemyr sina offensiva lagkompisar Vibe och Kharaishvili med begåvade inspel i boxen och det kunde – även om motståndarna tryckte på rejält – varit både 2–0 och 3–0 med full utdelning före paus.

Jag har aldrig spelat i ett lag där sammanhållningen varit så bra

Häcken fortsatte att ösa på i andra halvlek, även om vi möjligen trodde det skulle lugna sig sedan Ahmed Yasin fått rött kort. Istället kvitterade Alexander Jeremejeff ett par minuter senare.

Nya omställningar, med ”Paka” fortsatt i huvudrollen, kunde resulterat.

Samtidigt jagade även gulsvarta hisingsgrabbar tre poäng.