Allsvenskan 2019 Falkenbergs FF-IFK Göteborg 1-1

Tungt avslut mot Falkenberg

Extratiden var spelad, det var en situation då bollen kunde vara utanför linjen, en klar offside och ett avslut där IFK Göteborg borde tilldömts frispark.
– Minuten domaren lade till utöver det som angetts förklarade han med ett byte på Victor Wernersson. Honom bytte vi ut under ordinarie tid, säger en mycket besviken Poya Asbaghi efter en sen kvittering och två tappade poäng mot Falkenberg.

Det var tunga huvuden hos IFK Göteborg som klev ombord på bussen till Göteborg och nio dystra mil efter två tappade poäng.
– Förstå att vi är oerhört besvikna just nu. Det är ett mål som kommer efter att flera situationer i samma moment går emot oss, säger Poya Asbaghi efter 1–1 (0-0) mot Falkenberg.

Det var upplagt för blåvit fest på Falcon Alkoholfri Arena i Falkenberg.
Flera tusen änglar vann läktarkampen i stor stil då arenan satte nytt publikrekord.

På planen svarade Blåvitt för en andra halvlek som borde varit värd tre viktiga poäng. Efter en försiktigt inledning kom IFK ut efter paus och gjorde om, gjorde rätt.

Det bolltempo som både Poya och Robin Söder efterlyste i paus fanns på plats direkt efter vilan. Ett vackert anfall med två snabba passningar i djupled från Giorgi Kharaishvili och Alhassan Yusuf gav Söder läge. Från snäv vinkel skickade han upp 1–0 i taket hos FFF.

Ett mycket vackert fotbollsmål.

Det borde räckt till en hemresa med en vinst i bagaget. Då hallänningarna öste på framåt mot en kompakt blåvit defensiv gav det samtidigt lägen att stänga matchen. Inte minst hade Kharaishvili ett gyllene friläge från mittplan (läckert framspelad av Sargon Abraham) att avgöra, men lyckades inte runda hemmakeepern Hampus Nilsson.

Dock hade IFK Göteborg god kontroll på den forcering som hallänningarna satte in och det fanns ingenting som talade för annat än bortaseger.

Inte minst då det stod klart att de fem extra minuter som lades till var genomförda.

Det är fyra avgörande beslut mot oss inom 45 sekunder

Med matchklockan på 95:20 hade FFF en boll till vänster som möjligen var på fel sida linjen. Efter en utebliven signal kom ett inlägg som nickades i mål.

– Jag kan inte se att det händer så mycket under de fem extra minuter som domaren lägger till att det motiverar ytterligare en minuts speltid. Situationen vid linjen är den vi bryr oss minst om. Allvarligare är att det inte blev frispark för oss i samband med nicken till 1–1, för att det var offside och den förklaring jag fick av domaren efter matchen till varför det blev mer än fem minuter. Han hänvisade till ett byte på Victor Wernersson. Grejen var att det bytet skedde under ordinarie tid. Jag hoppas alla förstår att det är svårt för oss att direkt hålla ihop alla känslor, säger Poya och fortsätter:

– Kontroversiella beslut är en del av fotbollen. Men vi blir extremt straffade i dag. Situationen vid linjen är svår att bedöma, så är det bara. Men den minut som lades till de fem som bestämts har jag svårt att köpa. Dessutom borde Rasmus (Wikström) haft en frispark i läget när de nickar in 1–1 – och i en situation som är offside. Det är fyra avgörande beslut mot oss inom 45 sekunder och jag tror vilket lag det än handlar om hade varit enormt besvikna efter en så här avslutning. Men så är det. Man kan också anse att vi borde stängt matchen tidigare. Nu handlar det om att hantera den här besvikelsen, lägga den bakom oss och studsa tillbaka. Det har vi gjort vid ett flertal gånger tidigare och kommer att göra så även den här gången.