2019 GIF Sundsvall-IFK Göteborg 0-2

Tionde raka i serien för Blåvitt

Tre månader utan förlust – då har vi en spännande höstspurt i allsvenskan att se fram emot.
– Alltid skönt att göra poäng, men viktigare med en bra prestation och att vi vinner matchen, säger Tobias Sana, som spelade fram till båda målen då IFK besegrade GIF Sundsvall med 2–0 (1–0).

Lördag 1 juni, i den sista matchen inför ett månadslångt uppehåll, förlorade (0–1) IFK Göteborg hemma mot Örebro.

Sedan dess har Blåvitt vägrat släppa ifrån sig alla tre poängen.

Tio matcher har gett fem vinster och lika många oavgjorda, vilket innebär en plats i toppen och häng på lagen överst då allsvenskan nu tar ”ledigt” i ett par veckor då det ska spelas EM-kval.

Tobias Sana efteråt:
– Vi är med och ska ta en match i taget. Närmast Hammarby på bortaplan. Idag ”dödade” vi Sundsvall i två faser. Dels med ett mål i slutet av första halvlek och sedan ett snabbt i den andra. Sedan har vi kontroll, även om de skapar chanser och är ett väldigt bra lag. Jag tycker vi vann rättvist.

Med tur och skicklighet (läs Giannis Anestis) kunde IFK Göteborg, inför ett antal tappra supportrar i ovädret, gå till pausvila med nollan i behåll. GIF Sundsvall hade åtminstone två riktigt vassa chanser som en grekisk keeper i storform lyckades avvärja.

Dessutom gav en blixtsnabb omställning ledning.

Med 38 minuter skickade André Calisir iväg en lång boll mot som Nzuzi Toko löpte på djupet. Han spelade bakåt mot Robin Söder, som släppte till Tobias Sana, som i sin tur skickade vidare till vänster och Giorgi Kharaishvili.

Chippen från vår georgiske anfallare var magnifik och gav 1–0 efter ett mycket tjusigt fotbollsmål.

Andra halvlek – som blev försenad några minuter på grund av blixtar och dunder – startade lika vackert.

Bollvinst, snabb kontring – och 2–0.

Via Victor Wernersson, Söder och Sana, fick Hosam Aiesh bollen till höger i boxen och avslutade säkert.

Den utökade ledningen gav fortsättningsvis gästerna en hyggligt behaglig resa mot slutsignalen, även om Giannis fick ytterligare tillfällen att visa vilken oerhört skicklig målvakt han är och där GIF Sundsvall skapade ett antal hörnor.