Allsvenskan 2019 Helsingborgs IF-IFK Göteborg 1-2

Vibe avgjorde i match 100

Underläge i paus. Tre poäng då matchen var slut. Lasse Vibe avgjorde strax före slutsignalen.
– Alltid skönt att avgöra så här, säger en blåvit matchhjälte, som mot Helsingborg gjorde sin 100:e a-lagsmatch i den blåvita tröjan.

IFK Göteborg är fortfarande obesegrat efter sommarens uppehåll. Borta mot Helsingborg kom dessutom en efterlängtad trepoängare. Med ett par minuter kvar att spela avgjorde Lasse Vibe (ersatte André Calisir, lårproblem i andra halvlek).
Detta efter 0–1 borta mot HIF efter halvlek.
Tålamod, tro och tempo vände.
– Två grymma tränare som jag gillar att jobba med. Vi ska haka på lagen framför, sedan får vi se hur långt det räcker, säger Lasse Vibe.
Även om första halvlek föreföll jämn var det Blåvitt som under några minuter före paus skapade möjligheter att ta ledningen.
37: Vass frispark, nästan nere vid hörnflaggan och till vänster, som Giorgi Kharaishvili slog och som vållade HIF:s danska målvakt Anders Lindegaard stora problem.
42: Avslut Giorgi efter djupledsboll från Tobias Sana. Hemmalagets målvakt klarade.
43: Kharaishvili spelade bakåt till Sana för avslut, som inte gick igenom det skånska försvaret.
44: Fast situation som Robin Söder nickade över.
Sedan kom kallduschen i den andra tilläggsminuten och en tredje hörna i följs för HIF. Max Svensson drog till på en retur och det var tunga 0–1 att ta med in i omklädningsrummet, det sista som hände före paus.
Poya Asbaghi efter första halvlek:
– Inte nöjd med första 20 minuterna, därefter en bra period där vi var det bättre laget och skapade chanser.
Även i andra halvlek fortsatte IFK Göteborg att spela sig fram till kvitteringsmöjligheter, ofta genom bollvinster på offensiv planhalva. Inte mins utmanade Giorgi och Hosam sina motståndare med frisparkar som följd i ett högre tempo andra halvan av matchen.
Helt rättvist kom dessutom 1–1.
Sebastian Eriksson drog vackert upp ett anfall, spelade fram Giorgi, som iskallt hittade Robin Söder framför mål och som därmed svarat för IFK Göteborgs sex senaste fullträffar och åtta totalt i allsvenskan.
Sedan avgjorde alltså en dansk, som inte sällan tar vara på en möjlighet framför mål, sedan Robin assisterat vid första stolpen.
Nu väntar Kalmar FF hemma på Gamla Ullevi måndag 26 augusti.