Stark insats på Gamla Ullevi

Spelglädje. Tålamod. Självförtroende. Kontroll.
Det fanns mycket att glädjas över då IFK Göteborg besegrade AFC Eskilstuna med 1–0(1–0).

På tre tidigare försök har det misslyckats. AFC kom till Gamla Ullevi med två vinster och en oavgjord match mot Blåvitt i allsvenska sammanhang.
Det lämnade arenan ut att ha varit nära den här gången.
71-29 i bollinnehav till hemmalaget.
10–2 i avslut.
7–2 i hörnor.
– Sett över hela matchen gör vi en fantastisk match och tar tre poäng. Sedan skulle vi kanske gjort ett eller ett par mål ytterligare med tanke på alla chanser vi skapade, säger Sebastian Eriksson efteråt.
Å andra sidan var den fullträff som uppemot 10 000 åskådare fick jubla över med 38 minuter spelade desto vackrare. August Erlingmark spelade fram Giorgi Kharaishvili i boxen, denne såg Robin Söder framför mål, som med en bredsida kunde stöta in passningen från sin lagkompis.
Utöver det fick vi se ett IFK Göteborg som pressade sin motståndare högt och hårt.
På kanterna var Victor Wernersson och Nzuzi Toko alltid spelbara och följde med upp så fort tillfälle gavs med inlägg och inspel som följd.
Gästerna fick det naturligtvis inte lättare då deras Gustav Jarl fick sitt andra gula kort strax före paus. I andra halvlek kunde/borde kanske Giorgi satt åtminstone ett av sina två gyllene lägen.
Nu väntar IFK Norrköping hemma om en vecka.
Sebastian:
– Vi går in i en tuff period med många matcher, så den här segern var välbehövlig. Samtidigt har vi ett härligt go i truppen.