En magisk kväll på Ullevi

Sista tio minuterna omfamnades Ullevi av stående ovationer. Hyllningarna var givetvis riktade mot ett IFK Göteborg som körde över de regerande mästarna. Mot ett blåvitt gäng som visade upp allt.

3–0 Elfsborg, 3–1 Helsingborg och 3–0 (1–0) AIK – klart många ställer frågan; varför inte fortsätta spela på Ullevi?

Oavsett arena framöver är IFK Göteborg på hemmaplan ett lag fyllt av självförtroende, av en vilja att jobba för varandra, för ledarna och inte minst supportrarna. Att visa hur snett ute många experter var inför starten av de allsvenska säsongen 2019.

Från minut 1 till 90 + stopptid var det ett lag som var bättre än sina motståndare.

På alla kvadratmeter.

I och utanför eget straffområde.

På offensiv planhalva.

I duellerna. I löpningarna. I inställningen.

André Calisir var defensiv kung. Patrik Karlsson Lagemyr, August Erlingmark och Alhassan Yusuf ägde mitten. Framåt var det vasst så fort tillfälle gavs.

Klart Poya Asbaghi var med än nöjd:

– En fantastisk insats från första minut till den sista. Vårt försvarsspel gör att vi är jobbiga att möta. Vi ger inte AIK tid och håller de borta från målchanser rakt igenom. Dessutom hyfsat vassa även framåt. Det är viktigt för att alla i och kring föreningen att få något att tro på.

Ledningen kom strax före pausvilan då Giorgi Kharaishvili tryckte in en frispark från långt håll, lågt och nere vid stolpen.

Sedan rullade det vidare efter paus.

En blixtsnabb omställning. Giorgi vidare till Patrik Karlsson Lagemyr. 2–0.

Ny kontring. Benjamin Nygren klokt inåt banan till ”Paka”, ett suveränt instick bakom stockholmarnas backlinjen där Sargon Abraham löpt in och avslutade med chipp. 3–0.

En nöjd Karlsson-Lagemyr:

– Oerhört skönt. Vi har jobbat på det vi började förbättra förra året och vill bevisa att vi inte är så dåliga som många sagt. Kemin har aldrig varit bättre under min tid i a-truppen.

I slutet av matchen – under stående ovationer – fick dessutom Edvin Dahlqvist och Adil Titi, ytterligare två spelare från den blåvita akademin gör allsvensk debut.

Det var liksom en kväll då IFK Göteborg visade upp allt.