Oavgjort i Sanas comeback

En finstämd hyllning till Gunder Bengtsson, två hemmadebuter som slutade olyckligt – och en magnifik comeback av Tobias Sana.
Så kan det oavgjorda mötet med Falkenberg sammanfattas.

Ännu en oavgjord match, den femte av sju efter uppehållet, det innebär förstås två tappade poäng snarare än en vunnen.

– Vi behöver göra en bättre insats för att besegra Falkenberg ikväll, säger Poya Asbaghi efter 1–1 (0–1) på Gamla Ullevi.

Matchen – som föregicks av en hyllning till 90-talets guldtränaren Gunder Bengtsson med bland andra Sven–Göran Eriksson, Torbjörn Nilsson, Glenn Hysén, Tord Holmgren, Jerry Carlsson och många andra blåvita hjältar på plats – startade olyckligt för hemmalaget och inte minst för en förväntansfull ung spelare.

Redan efter några minuter tvingades den allsvenska startdebutanten Rasmus Wikström lämna planen på bår.

– Höger knä. Vi vet mer efter tisdagens undersökning, säger lagläkare Jon Karlsson.

Även en annan spelare född 2001, som gjorde sin första tävlingsmatch, tvingades utgå i paus. Noah Alexandersson lämnade arenan med en svullen fotled och kommer också att röntgas under tisdagen.

Dessutom tog gästerna ledningen före paus. Även om Tobias Sana, som ersatte Rasmus, var briljant in sin återkomst.

– Han gör en fantastisk match över 90 minuter. Helt fantastisk, berömmer Poya Asbaghi.

Ett annat nyförvärv, Hosam Aiesh kom in direkt i andra halvlek och låg bakom kvitteringen med 20 minuter kvar att spela genom att fixa en hörna. Den slogs av Giorgi Kharaishvili och framför mål kunde en Robin Söder i strålande målform nicka in 1–1.

Det blev slutresultatet  även om båda lagen gick för ett segermål. Bästa möjligheten fick Giorgi sedan Sina läckert chippat in bollen i boxen. Nicken reflexräddades dock av Hampus Nilsson i bortaburen.

– Jag hade hellre spelet lite sämre och att vi vunnit matchen, menar Sana, som dock var både rörd och lycklig över sin comeback.

– En helt underbar känsla att vara tillbaka.