Övertygande insats på Gamla Ullevi

Det blev 2–1 (2–0).
Det borde slutat med betydligt större siffror.
IFK Göteborg svarade för en imponerade insats mot GIF Sundsvall.

Med bara några minuter kvar att spela reducera gästerna från Medelpad och det blev möjligen något som kan liknas vid oroligt för hemmalaget. Någon riktig kvitteringsmöjlighet fanns dock inte.

Det här var Blåvitts match. Från början, nästa hela vägen fram till slutet. 23–5 i avslut, säger egentligen allt. Utan Benjamin Nygren, Patrik Karlsson Lagemyr, Sebastian Ohlsson och Lasse Vibe. Med Sebastian Eriksson tillbaka från start för första gången sedan återkomsten. Som kapten och målskytt.

Med 25 minuter spelade skickade Victor Wernersson in ett inlägg från vänster. Vid straffpunkten förlängde nummer 7 bollen med huvudet och det var mycket rättvisa 1–0.

Vi fick ut mycket av det vi verkligen ville idag

Poya Asbaghi:
– Jag är extremt glad för ”Sebbans” skull. Som han pushat, drivit på och gett de andra självförtroende under den period han jobbat för att ta sig tillbaka. Han går in och är en av planens bästa spelare. Jag är inte heller förvånad över vår insats även om det en del tongivande spelare borta. När någon är borta vill andra komma in och ta chansen.

2–0 kom strax före paus. Giorgi Kharaishvili (mycket aktiv) slog en frispark genom hela straffområdet mot bortre stolpen, där André Calisir dök upp och skickade bollen under ribban.

I andra halvlek fortsatte Robin Söder & kompani att trycka ner GIF Sundsvall och skapa läge efter läge. Det allra bästa kom då Alhassan Yusuf (magnifik återigen) mejades ner i straffområdet. William Eskelinen läste dock Giorgi och kunde förhindra ytterligare ett mål.