”Sådan är fotbollen ibland”

Spelövertaget var kompakt, målchanserna ett stort till antalet. Klart det var dystert efter matchen mot Örebro.
– Vi spelar ut dem totalt, men förlorar ändå. Sådan är fotbollen ibland, säger Junes Barny efter 0–1.

Klart alla inblandade hade hoppats på något annat och mer då vårsäsongen avslutades för IFK Göteborg.

Efter åtta raka matcher utan förlust bröts dock sviten sedan gästerna gjort ett slumpartat mål precis före paus.

Detta efter en första halvlek där Blåvitt startade lysande och kom i våg efter våg inför åskådare som exempelvis David Moberg Karlsson, Ludvig Augustinsson, Martin Smedberg-Dalence och Pontus Dahlberg.

Vi såg bland annat ett par av de sylvassa omställningar som präglat laget så här långt och som imponerat på så många.

Som då Benjamin Nygren flöt fram och hittade Alhassan Yusuf till höger, vars avslut räddades av Oscar Jansson i bortaburen.

Precis som ÖSK-keepern gjorde ett par minuter senare då Patrik Karlsson Lagemyr med en briljant passade till vänster och frispelade Victor Wernersson.

Vi måste konstatera att fotboll handlar om att göra mål.

Poya Asbaghi:
– Måste säga att vi startade fantastiskt och att vi gör en strålande insats på många vis. Sedan måste vi konstatera att fotboll handlar om att göra mål.

Tyvärr drabbades både Sebastian Ohlsson och André Calisir av lårskador och tvingades utgå redan i första halvlek.
– Svårt att säga exakt hur det är med dem. Förhoppningsvis ska de vara tillbaka till omstarten, säger läkare Jon Karlsson.

Efter vilan blev bollinnehavet i hemmalagets fördel ännu tydligare och en stor del av de 45 minuterna – kraftfullt understödda av Kommandobryggan – utspelades på närkingarnas planhalva.

Och ledde till kvitteringsmöjligheter.

Den hetaste chansen kom med 20 minuter kvar att spela. ”Paka”, Robin Söder och Nygren, alla fick de lägen i samma avslutssekvens. Strax senaste försökte Giorgi Kharaishvili att lobba in utjämningen.