2019 IK Sirius-IFK Göteborg 2-4

Nu toppar vi tabellen

Vinst borta mot Sirius – det innebär att IFK Göteborg toppar tabellen. Detta sedan Måns Saebbö kvitterat och Blåvitt sedan gjort ytterligare två mål.
– Det här kommer jag aldrig att glömma, säger en lycklig debutant efter 4–2 (1–2) mot Sirius.

I dagens GP kunde vi läsa att senast vi hittade IFK Göteborg överst i den allsvenska tabellen var i september 2015.

Nu är vi där igen.

Låt vara med en match mer spelad än flertalet av övriga lag.

Detta efter tre poäng på Studenternas IP.

Och en drömdebut av ännu en tonåring från egna leden.

IFK Göteborg kom till spel med en trupp där snittåldern låg på 21,5 år, där tio spelare kommer från akademin och där August Erlingmark (21 år) och Patrik Karlsson Lagemyr (22) var de med flest blåvita a-lagsmatcher i bagaget.

Unga änglar fick en drömstart.

”Agge” vann boll på offensiv planhalva, spelade vidare till Benjamin Nygren, som hittade ”Paka”, som spelade kort vänster till Giorgi Kharaishvili, vilken kallt bredsidade in 1–0.

Matchuret visade på endast 90 spelade sekunder.

Sedan kom en olycklig minut där hemmalaget vände till 2–1 efter två slumpartade mål.

Dessutom tvingades Sargon Abraham lämna planen i första halvlek, vilket gav Måns Saebbö (född 2000) från Elit1 möjlighet att göra allsvensk debut.

Det gick hur bra som helst.

Några minuter in i andra halvlek visade 18-åringen att han är en målskytt. Sedan ”Paka” avslutat i friläge skickade Måns in returen och kvitteringen till 2–2.

– Jag såg en liten lucka och bestämde mig för en bredsida istället för att bomba. Det här har jag drömt om sedan jag kom till IFK som tolvåring. Bara att ge kredd till alla duktiga ledare jag haft genom åren, inte minst Hjalmar Jonsson och Hannes Stiller i Elit1 som vet vad det handlar om och som förmedlar det till oss. Det här kommer jag aldrig att glömma, helt fantastiskt och svårt att sätta ord på, säger en lycklig ung fotbollsman efter slutsignalen.

Med en kvart kvar att spela fick Karlsson Lagemyr en ny chans sedan Giorgi oerhört läckert frispelat sin kompis, som kunde skicka in 3–2. För säkerhets skull tryckte i slutskedet av matchen Benjamin Nygren in 4–2 sedan Victor Wernersson begåvat spelat fram.

Vi fick också vara med om att Samuel Ohlsson (född 2001) fick göra allsvensk debut med ett par minuter kvar att spela och inför ett 1000-tal blåvita supportrar.

Och – tillsammans med målskytten och lagkompisen i Elit 1 – vara med om att ta IFK till serieledning för första gången på mycket länge.