2019 Kalmar FF-IFK Göteborg 1-1

Calisir ordnade välförtjänt poäng

Senast var det mittbacken Carl Starfelt som slog till med pannan. Mot Kalmar var det försvarskollegan André Calisirs tur. 1–1 (0–0) slutade bortamötet med Kalmar efter en sen blåvit kvittering.

IFK Göteborg tog årets första bortapoäng i mötet med Kalmar FF på Guldfågeln Arena. Inte minst tack vara en mittback som gjorde om det Carl Starfelt svarade för mot Helsingborg i förra omgången.

Det vill säga, använde sitt kloka huvud.

Med några minuter kvar att spela slog Giorgi Kharaishvili en perfekt hörna. Vid bortre stolpen fanns André Calisir och tryckte in slutresultatet med pannan.
– Vi har tålamod även om vi ligger under och fortsätter spela. Till slut orkar de inte. Robin (Söder) tog en fin löpning och det vara bara att sätta dit den. Ett okej resultat att ta med härifrån. Skönt komma tillbaka efter underläge, säger Andrè efteråt.

Vi har tålamod även om vi ligger under och fortsätter spela

Utjämningen var rättvist för ett Blåvitt som jobbade hela vägen med ett kompakt försvarsspel och försök till omställningar mot en lågt stående motståndare.

Matchen som sådan var tajt med två defensivt starka lag som släppte till lite bakåt. Fram till smålänningarnas ledning hade Robin Söder (ersatte Lasse Vibe strax före paus) den hetaste möjligheten då han förlängde ett inlägg från Patrik Karlsson Lagemyr. Nicken gick i ribban, ner på mållinjen och studsade upp i ribban igen innan KFF-målvakten kunde fånga bollen.

Nu väntar några dagar med återhämtning och träning innan AIK kommer till Ullevi måndag 29 april.