2019 Örebro SK-IFK Göteborg 2-2

Två tappade poäng i slutminuten

Ledning 2–0 gav endast en poäng. Med sekunder kvar att spela kvitterade Örebro till 2–2.
– Så klart surt att tappa med bara tio minuter kvar att spela, säger tränare Poya Asbaghi efter ett snöpligt slut.

IFK hade inför bortamötet med Örebro SK endast förlorat en match sedan mitten av april. Det var mot just närkingarna, som vann den sista matchen inför uppehållet i juni och mot Blåvitt.

Drygt två månader senare såg det länge ut som om en skön revansch väntade. Med bara några sekunder kvar att spela kunde dock ÖSK kvittera efter att Blåvitt haft ledningen med 2–0.

Ledningen kom några minuter före pausvilan. Sargon Abraham tog emot en hög boll, visade prov på utsökt teknik då han tog ner och spelade till Robin Söder, som drog till direkt intill stolpen och kunde jubla över sin femte allsvenska fullträff den här säsongen.

Sett till matchen som helhet förtjänar vi inte en poäng

Ett vackert fotbollsmål i en halvlek där gäster i det svarta bortastället hade mycket boll, men där hemmalaget skapade de vassaste möjligheterna. En blåvit målskytt var inte heller helt nöjd efter inledande 45 minuter och inför uppemot 1 000 tillresta änglar.
– Vi har inte träffat rätt i pressen och inte fått det att lossna riktigt. Vi får snacka ihop oss i paus. Sedan var målet en boost vi behövde, analyserade Robin.

Andra halvlek blev dock ännu jobbigare. ÖSK tryckte på och skapade ett antal riktigt goda möjligheter.
I den tunga hemmapressen uppstod ett fåtal blåvita lägen till omställningar. Och med en glödhet Söder längst fram…

Ett inspel gav Sargon möjlighet att avsluta. Skottet framför mål styrde Robin in med en läcker klack. Det var 2–0. Örebro fick sedan chansen att reducera, men slog en straff över. Sedan kunde Jake Larsson reducera och precis före slutsignalen kom snöpligt 2–2.

Poya Asbaghi:
– Sett till matchen som helhet förtjänar vi inte en poäng. Även om vi kunnat sno åt oss alla tre med tanke på hur det såg ut. Vi kommer inte åt Örebro som vi vill och tar en del dumma beslut.

Nu väntar hemmaplan och Falkenberg måndag 12 augusti. Då utan trion André Calisir, Kristopher Da Graca och Nzuzi Toko, som alla är avstängda med tre gula kort vardera.