Allsvenskan 2021 IFK Göteborg-Degerfors IF 2-3

Noll poäng mot Degerfors

Hemmamatchen mot Degerfors IF slutade med en förlust.
Slutresultatet skrevs till 3–2.

Inledningsvis tog vi tag i måndagsmatchen direkt. Det syntes att den sköna känslan från segern mot AIK satt kvar.

Bara efter två minuter kom första farliga läget. Marek Hamsiks bollvinst ledde fram till ett friläge för Kolbeinn Sigthorsson. En bra räddning från bortalagets målvakt avslutade det läget.

Efter 24 minuters spel var ledningsmålet återigen nära. Även då för vår del. Uppbyggnaden i anfallsspelet pågick i runt två minuter innan läget öppnade upp sig. Alexander Jallow hittade fristående Tobias Sana i straffområdet med en passning snett inåt bakåt. Skottet över ribban den gången.

Två minuter senare kom istället ledningsmålet åt andra hållet. I en snabb omställning från bortalaget spelades bollen ut till Ferhad Ayez som kom löpande på sin högerkant. Mittfältarens distansskott letade sig in under Giannis Anestis armar: 1–0.

Med åtta minuter kvar till halvtidspausen var olyckan framme igen. Victor Edvardsen lyfte in bollen till Johan Bertilsson som befann sig i straffområdet. En nick från Degerforsspelaren utökade ledningen till 2–0.

Tre minuter in i den andra halvleken utökade Degerfors ledningen till 3–0. Efter ett inspel från höger placerade Johan Bertilsson in sitt andra mål i matchen.

– I halvtid pratade vi om att utnyttja kanterna och undvika spelet i mitten. Just för att inte få kontringar emot oss. Vilket också gav effekt, men då hade redan en tidig 3–0 boll hamnat i nät. Vi kommer tillbaka två gånger om och är nära en kvittering men räckte inte hela vägen fram, säger vår tränare Roland Nilsson.

Repliken kom snabbt. Alhassan Yusuf spelade fram Hosam Aiesh till ett bra läge på högerkanten. Inga misstag sedan i avslutningsfasen. 3–1.

I jakten på kvitteringen gjorde Roland Nilsson två offensiva byten. I minut 72 kom Gustaf Norlin och Kevin Yakob in i matchen. Ett byte som fick effekt direkt.

Bara minuten senare lyfte Alexander Jallow in bollen mot straffområdet. Inhopparen Kevin hade då hittat den fria ytan mellan försvararna och kunde stöta in reduceringen. 3–2 och match igen.

Chanserna kom under den sista kvarten men målet som skulle innebära kvittering uteblev.