Allsvenskan 2021 Östersunds FK-IFK Göteborg 2-3

Med ett övertygande spel och tre olika målskyttar tog vi alla tre poäng i Östersund.
Slutresultatet skrevs till 3–2 efter en sen reducering av hemmalaget.
– Vi har bud på fler mål, sa målskytten Sebastian Eriksson.

Under fredagen reste laget norrut för att möta Östersunds FK. Efter tunga regnskurar över Jämtkraft Arena tittade solskenet till slut fram och optimala förutsättningar för en fin fotbollsmatch väntade.

Det var full fart från början. Ett aggressivt blåvitt som pressade Östersund högt upp i planen skapade oro hos motståndarförsvaret. Efter några halvchanser för båda lagen kom till slut ledningsmålet.

En snabb kontring där Aiesh hittade Sanas högerfot högt upp i straffområdet ledde fram till läget för Sigthorsson. Inga misstag av anfallaren som kliniskt placerade bollen i nät. 1–0.

Efter målet fick vi mersmak. Ett par riktigt vassa chanser framåt med en nick i ribban av Bjärsmyr och ett vasst avslut från Sana gav oss mer att önska.

Det kom också fler farliga målchanser innan den första halvleken skulle blåsas av. Hasse kom till ett friläge efter en fin passning från Agge, men stolpen stod i vägen den gången.

Precis i slutminuten av den första halvleken kom utökningen. Ett stormande anfall från vår sida där Sebban både startade och avslutade hela sekvensen. Assisterade gjorde Sana genom en passning snett bakåt i straffområdet till Sebban som avslutade kliniskt i det vänstra hörnet.

– Helt okej halvlek från vår sida. Fantastiskt att vi leder med 2–0, men vi har bud på minst två mål till. Det är härligt att vara tillbaka på mittfältet där jag känner mig som mest hemma och kanske är som bäst. Skönt att se bollen gå in också efter en otroligt fin passning från Sana, sa Sebban efter den första halvleken.

Den andra halvleken startade med ett lågt tempo och två lag som spelade med få risker. Östersund klev högre upp och fick till slut utdelning. Ett inlägg från vänstersidan hittade huvudet hos Francis Jno-Baptiste som kunde nicka in reduceringen för hemmalaget.

Det var en fortsatt kvitteringsjakt från jämtlänningarna under den andra halvleken. Istället var det vi som utökade ledningen. Läget såg ut att avslutas utan utdelning när hemmalagets målvakt stod för en bra räddning på Hasses avslutsförsök – men framme på returen var Söder och hans första mål för säsongen var ett faktum. 3–1.

Östersund gav oss match in i det sista. I slutminuterna av matchen skulle återigen ett inlägg från vår vänstersida resultera i en reducering, Baptiste hittade huvudet på Kroon som nickade in bollen bakom Anestis.

Efter en intensiv tilläggstid lyckades vi hålla ifrån och lämna Östersund med alla tre poäng.

– Vi spelar i en komakänsla i början av andra halvlek där vi är passiva, vi lyckas gå ifrån med 3–1 men sätter oss ändå i skiten. Det är klart det sätter sig i huvudet när vi inte lyckats vinna många matcher på senaste. Men jag är nöjd med poängen, delar av spelet och att vi har tre olika målskyttar, sa huvudtränaren Mikael Stahre.