Allsvenskan 2022 IK Sirius-IFK Göteborg 1-2

Seger i omstarten

Vilken omstart det blev på Studenternas i Uppsala.
Efter en stark upphämtning följde en lika stark avslutning på matchen.
Gustaf Norlin och Kevin Yakob stod för målen i 2–1-segern mot Sirius.

Matchens första mål hade tydlig blåvit koppling. Patrik Karlsson Lagemyr stod för framspelningen när Christian Kouakou gjorde 1–0 för Sirius efter 36 minuter. Paka höll igen med måljublet framför den tillresta bortaklacken.

Den före detta blåvita duon fick bara glädjas en kort stund.

Fem minuter senare kom nämligen kvitteringen. Alexander Jallow stod för framspelningen. Gustaf Norlin vräkte sig fram och stötte in bollen i öppet mål. 1–1 inför halvtidsvilan.

Matchens tredje och sista mål gjorde vi. Kevin Yakob smällde in slutresultatet 2–1 på Gustaf Norlins passning. 61 minuter spelade. Eufori framför och tillsammans med de blåvita på plats på “Studan”. Kevin höll inte igen med firandet framför den tillresta klacken.

– Vi gör en bra match. Vi vet att Sirius vill ha mycket boll men när vi väl har tagit ledningen i matchen tycker jag inte att de hotar oss så värst mycket. Vi vinner välförtjänt, sa matchvinnaren efteråt.