Svenska cupen 2019 BK Astrio-IFK Göteborg 0-4

Blåvitt vidare i cupen

Två debutanter i startelvan i ett ungt IFK Göteborg och en 15-årig målskytt. En plats i vinterns gruppspel är säkrad efter 4–0 (1–0) mot BK Astrio.
– Kul för dem att vinna i sina första matcher med a-laget och att dessutom Oscar (Vilhelmsson) fick göra mål, säger tränare Poya Asbaghi.

Både Fred Berglin (född 2000) och Tim Van Assema (2002) från Elit 1 fanns med i startelvan då Blåvitt tog sig vidare från den andra kvalrundan i svenska cupen. Debuter som de löste alldeles utmärkt. Fred, tillsammans med mittbackskollegan Samuel Ohlsson, bidrog till att Tom Amos kunde hålla nollan.

Poya Asbaghi:
– Vi gjorde det vi var här för att utföra. En eloge till Astrio som stod upp bra. Sedan är det naturligtvis extra kul för våra tre debutanter att få vara med och ta oss vidare i svenska cupen första gången de tar på sig a-lagströjan. Likaså att som 15-åring bli målskytt i sin seniorpremiär med oss.
IFK är därmed ett av 32 lag som får spela gruppspel i svenska cupen.

Det tog gästande göteborgare en dryg halvtimme att få hål på division 4-gänget från Halmstad.
Alhassan Yusuf hittade en djupledslöpande Lasse Vibe till höger i straffområdet, som i sin tur elegant spelade vidare i sidled till Sargon Abraham, vilken bredsidade in 1–0.

En kvart in i andra halvlek kunde Tobias Sana, som ersatte Giorgi Kharaishvili, skicka upp 2–0 i nättaket efter en smart passning från Emil Holm.
Sedan gjorde Vibe 3–0 efter hörna.

Efter paus fick även 15-årige (född 2003) Oscar Vilhelmsson göra sin a-lagsdebut för IFK Göteborg. Med några minuter före slutet löpte han sig fri på en boll från Tobias Sana och kunde kyligt med vänsterfoten fastställa slutresultatet till 4–0.