Svenska Cupen 2023 IFK Göteborg-Utsiktens BK 3-2

Tre poäng i cuppremiären

Tre blåvita målskyttar, över 3 000 på läktarna – och så tre härliga poäng.
Cuppremiären mot Utsikten slutade i en 3–2-seger.
– Vi kunde gjort tre eller fyra mål till, säger Eman Markovic.

Strax över 3 200 personer tog sig till Bravida Arena under måndagskvällen där Utsikten väntade i cuppremiären.

Matchen fick en rivig start där vi tog tag i matchen direkt. Tolv minuter in i matchen drev Eman Markovic fram på sin högerkant och fick till en riktig kanon som gick via Utsiktens målvakt till 1–0.

Trots vårt ledningsmål åt sig Utsikten in i matchen, och med tio minuter kvar av den första halvleken nickade bortalagets Albin Skoglund in kvitteringen. I samband med målet tvingades Pontus Dahlberg bryta matchen och ersattes av Adam Benediktsson.

Mot slutet av halvleken tog vi dock sats igen och återtog först ledningen genom Hussein Carneil i den 39:e minuten, följt av Elias Hagen i den 43:e minuten.

– Riktigt skönt att få göra det första målet. Det var viktigt både för mig och laget, säger Eman Markovic.

Den andra halvleken präglades av ett allt större blåvitt bollinnehav, där storspel av Utsiktens målvakt länge höll ner siffrorna i matchen.

I stället var det gästerna som stod för den andra halvlekens enda mål genom Tim Martinsson med sju minuter kvar att spela. Ett mål som blev dagens sista, vilket innebar slutresultatet 3–2 i år favör.

– Vi gör en helt okej match, men kan mycket bättre. Det positiva är att vi gör tre mål men kunde lätt gjort tre eller fyra till, säger Eman Markovic.