En dryg vecka kvar till omstart i allsvenskan. Då genrepade IFK Göteborg mot seriekollegan Helsingborg.
Det gick alldeles utmärkt. Vinst med 2–0 (1–0) efter en gedigen insats.

29 juni bortaspelar Blåvitt mot Östersund. I dag genomfördes den enda träningsmatchen inför omstarten.
På Österås IP i Hässleholm väntade Helsingborg med nya tränaren Henrik Larsson.

Blåvitt tog ledningen med 25 minuter spelade. Victor Wernersson serverade Giorgi Kharaishvili med en perfekt djupledsboll. Lagets georgiske landslagsman rundade HIF:s målvakt och kunde skicka in 1–0 från snäv vinkel. Giorgi hade strax innan haft en dubbelchans att ge sitt lag ledningen.

Utöver det hade IFK Göteborg ytterligare ett par halvheta lägen före paus, som inte resulterade. Sägas ska också att skåningarnas Adam Eriksson skickade iväg en projektil i ribban från långt håll.

Vi är trygga i spelet.

Nästan omgående i andra halvlek – där Sebastian Eriksson kom in istället för Kharaishvili – kom 2–0. Ett inspel från Wernersson täcktes med handen och straffen satte Robin Söder säkert.

– Vi fick ut mycket av matchen, många bitar som är bra. Vi pratade om att återvinna bollen och det gör vi bra, sa Robin Söder efter matchen.

Bara ett par minuter senare hade Vibe ett avslut utanför stolpen. Uppemot 350 tillresta änglar fick sedan se sitt lag kontrollera resterande del av matchen. Dessvärre också en August Erlingmark som haltade ut med bandagerat knä i slutminuten.

Robin Söder igen:
– Känns som om de vi tagit med det som fungerade från våren och sedan uppstarten jobbat ytterligare på det. Vi är trygga i spelet. Lite passiva och stillastående ibland, det kan vi göra bättre, men det är pettiteser i det hela. Vi är nöjda med matchen.

Nu väntar midsommar och en ny träningsvecka innan det är dags för nypremiär i allsvenskan.