Förlust på stopptid

Genrepet är avklarat. Precis som lägret i portugisiska Lagos. Dag elva väntade campens enda match. Som blev en rejäl genomkörare mot tufft motstånd.

Försäsongens sista träningskamp innan tävlingsmatchandet tar vid är genomförd. 0–1 slutade det mot Jeonnam Dragons från Sydkorea.

Poya Asbaghi:
– Även om det var ett bra motstånd är det helt klart att vi måste hitta en växel till redan till helgens cupmatch. Vi måste höja vårt anfallsspel.

IFK hade det jobbigt första 20–25 minuterna, då sydkoreanerna satte press högt upp i planen och dessutom skapade ett antal avslut. Samtidigt hade blåvita änglar svårt att etablera en offensiv och kombinera sig fram till avslut. Första skottet mot mål hade ”Sebbe” Ohlsson med 26 minuter spelade. Sista delen av första halvlek flyttades dock spelet fram och jämnades ut.

Poya Asbaghi valde att starta med en 4 1 4 1-liknande uppställning där debuterande Junes Barny låg närmast backlinjen och hämtade en hel del boll i speluppbyggnadssyfte. Längst fram jagade Benjamin Nygren med Patrik Karlsson-Lagemyr som understöd strax bakom.

Efter paus blev det en 3-4-3-modell där August Erlingmark tog plats till vänster i trebackslinjen och där Sebastian Ohlsson och Victor Wernersson fick wingbacksroller. Längst fram fick Nygren mer offensivt sällskap av Sargon Abraham och ”Paka”.

Vad vi tar med oss härifrån är att vi stod upp för laget i 90 minuter

Matchbilden såg dock till stora delar ut som inledningen av matchen på Estadio da Nora i Albufeira. Jeonnam Dragons, som bytte stora delar av sin elva i halvtid, tryckte på och fick några hörnor som inte skapade några riktigt heta möjligheter.

Matchens stora chans så långt fick dock Nygren, som i matchminut 90 spelades fri av Abraham, men som inte lyckades överlista motståndarnas målvakt. Istället kunde Dragons avgöra på stopptid efter hörna och svag markering.

Kapten Sebastian Ohlsson:
– Vi måste ta med oss att vara påkopplade hela vägen och inte sluta spelare förrän domaren blåser. Jag tycker vi gör det okej defensivt, men har väldigt svårt att få fast bollen på offensiv planhalva och lyckas inte trycka ner dem som de klarar mot oss.

Nu väntar hemresa under tisdagen och sedan laddning inför söndagens cupstart mot Nyköping.

Asbaghi:
– Vad vi tar med oss härifrån är att vi stod upp för laget i 90 minuter. Det är lätt att bli frustrerad och lämna varandra, det gjorde vi inte. Tvärtom kämpade vi och höll ihop defensiven då det inte fungerade framåt.