Aremyrs sista lotteri

Fredrik Aremyrs lotteri har dragit in nästan 400 000 kronor till Blåvitt. 
Till hemmamatchen på söndag håller han sitt sista lotteri.
– Jag kunde i min vildaste fantasi inte tro att foton kunde inbringa så här mycket pengar på två säsongers hemmamatcher säger Fredrik.

Han startade upp initiativet under pandemin, som ett sätt att dra in pengar till klubben i hans hjärta. Det blev 234 900 kronor förra året och med lotterierna under 2021 är totalsumman in till föreningen 378 800 kronor.  Han höll dessutom två lotterier tidigare i år till förmån för Tifogruppen, som inbringade över 46 000 kronor.

– En fortsättning nästa år är inte planerad utan detta var ett initiativ under pandemin, som skulle vara både ett sätt att hjälpa föreningen ekonomiskt men även ge något tillbaka till supportrar som inte kunde var på plats.

Det har blivit oräkneliga timmars ideellt arbete för Fredriks del dessa två säsonger.

– Det blev något större än vad jag kunde tro när jag drog igång det… Det har känts väldigt bra att göra detta. Speciellt som föreningen själv styr vart pengarna hamnar. Jag valde lotteri istället för auktion som jag testat tidigare. Tidigare kändes det som man uteslöt många supportrar då det var stora summor som det slutade på varje gång. Har för mig en tavla gick för 7 700.- på Tradera för Tifogruppen, sedan har vi auktionen på årsmötet 2019 när en hjälte budade hem en tavla för 11 000.- på plats. Då gick pengarna till akademin. Fantastiska summor men det har aldrig känts rätt att enskilda supportrar ska lägga sådan summor för att stötta. Då ser jag hellre att man tar det en hundralapp i taget, säger Fredrik och fortsätter:

– Jag vill även tacka alla som delat mina inlägg, det är spridningen som gjort detta till en succé. Jag har skrivit alla namn i mina anteckningsböcker för hand där jag sedan lottar ifrån och varje match är det ett nytt namn jag skriver, mycket tack vare spridningen på diverse forum.

Till helgens match och för att göra detta till ett minnesvärt avslut vill Fredrik att så många som möjligt ska ha chansen att vinna. Så lite nya regler denna gång.

Det kostar fortfarande 100 kronor per lott och man kan swisha hur många gånger som helst. Men man kan bara vinna en gång oavsett hur många gånger man dras, säger Fredrik.

– Det blir 15 vinstchanser, IFK har hjälpt mig med flera unika priser. Vinsterna kommer vara numrerade och det är i den ordningen vinnarna dras, rätt, logiskt och rättvist. Jag har samlat ihop ett gäng bilder som vanligt men även ett 1000-bitars unikt signerat pussel, en signerad matchtröja från Tobias Hysén, ett par signerade skor och en matchtröja från Bjärsmyr, Adam Johanssons tröja från 2010, Jallows gula bortaställ från 2020.

Lottning och uppdateringar sker som tidigare på Fredriks Instagram, Facebook och Twitter. Lotteriet startar fredag klockan 10.00 och avslutas söndag klockan 18.00. Vinnarna dras och presenteras klockan 22.00 på söndag.

Här kommer vinster och lotteriet presenteras under veckan.