Auf Wiedersehen, Oscar!

Oscar Vilhelmsson är klar för SV Darmstadt 98.
Han är spelklar direkt för den tyska klubben.
– Vi önskar Oscar stort lycka till och säger på återseende, säger Håkan Mild.

Vår akademi och vårt A-lag fortsätter att leverera spelare till klubbar på kontinenten.
Oscar Vilhelmsson, 18, går från en blåvit klubb till en annan när ny hemadress blir Darmstadt, fyra mil söder om storstaden Frankfurt am Main.

– Oscar har haft en fin utveckling hos IFK Göteborg de senaste åren. Han har fått förtroendet och har vuxit med det. Att han redan vid 18 års ålder har spelat över 40 A-lagsmatcher är något som har fått klubbar i utlandet att följa honom på nära håll i flera år, säger Håkan Mild.

Oscar debuterade i IFK Göteborgs A-lag 2019 som 15-åring i svenska cupen. Han blev vår yngste målskytt någonsin på herrsidan redan i debuten mot Astrio.
Sammanlagt blev det sju A-lagsmål i Blåvitt.

– Det har varit många klubbar som har varit intresserade av Oscar över tid. Vi har haft tålamod i förhandlingarna och det känns bra att vi har kommit överens om en övergång.
Oscar kommer till en klubb som vill satsa på honom och det ska bli spännande att följa honom i Darmstadt i fortsättningen, säger Håkan.

Oscars nya klubb slutade på en fjärdeplats i 2. Bundesliga den gångna säsongen och brukar tillhöra toppskiktet i divisionen.

– Jag vill tacka IFK Göteborg, alla spelare, ledare, personal och supportrar för de här åren. Jag har haft en fantastisk tid i Blåvitt och jag kommer självklart att hålla koll på hur det går framöver, säger Oscar själv.