Skön seger i Halland

4–0 på tavlan och tre poäng med hem till Göteborg från Varberg.
Måndagskvällen på Varberg Energi Arena gick i dur.
– Vi är i en bra fas för tillfället, säger Mikael Stahre.

Med det Blåvita stödet i ryggen sparkades matchen igång mot Varberg på bortaplan.

Inledningsvis var det hemmalaget som var vassast där ute. Det tryckte på offensivt och skapade chanser – men det var ingenting som vi inte klarade av.

Istället var det vi som skulle ta över matchen, och även få utdelningen.

Med en minut till halvtidsvilan bröt sig Hussein Carneil fram i straffområdet, innan han hittade Marcus Berg med en passning snett inåt åt bakåt. 1–0.

– Det var ett fint anfall där Hussein och Bångsbo båda gjorde det väldigt bra. De vågar mycket och vi har sagt att om de misslyckas så ska de bara fortsätta, de är superduktiga. Vi har intentioner där ute men det är fortfarande lite för dåligt, vi måste kunna straffa dem bättre och fortfarande se upp bakåt, säger Marcus Berg.

I den andra halvleken fortsatte vi med samma intensitet som vi avslutade den första med, vilket skulle ge utdelning på nytt.

Återigen var det Marcus Berg som skrevs in som målskytt. Den här gången tog anfallaren vara på en lös boll när han på ett tillslag skickade in 2–0.

Med nio minuter kvar till full tid var det dags igen. Hussein Carneil var återigen framme och assisterade Gustaf Norlin till 3–0 – innan Kevin Yakob satte spiken i kistan fyra minuter senare. 4–0 och tre poäng.

Mikael Stahre:

– Vi är i en bra fas för tillfället, vi är stabila bakåt samtidigt som vi gör mycket mål framåt. En ganska trevlig mix just nu. Vi har fått mer självförtroende när vi har börjat spelat med en annorlunda formation offensivt sätt, vi jobbar upp en större stabilitet och spets just nu.